A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Edzőnk és játékosaink is bekerültek a forduló legjobbjai közé

2019. október 28. hétfő
 

A bb1.hu és a kezdo5.hu értékelése alapján a vezetőedző mellett három játékos is a legjobbak közé lett választva.

A bb1.hu 5. fordulójának válogatottja Thomas Cleveland:

Thomas Cleveland az Albának dobott 23 pontjával (5/8 kettes, 2/2 hármas, 7/10 büntető) és 38 VAL-lal a második legjobb egyéni mutatót hozta össze. A nagy meccset behúzó KTE-Duna Aszfalt a pontokon túl neki köszönhet még 9 lepattanót, 4 gólpasszt és 8 kiharcolt faultot a 37 perce alatt.

A magyarok válogatottjába pedig Witttmann és Karahodzics került be:

Több jó teljesítményt is elkönyvelhetett a KTE-Duna Aszfalt az Alba legyőzése alkalmával, ilyen volt például Wittmann Krisztián 23 pontos (1/4 dupla, 6/8 tripla, 3/3 büntető), 28 VAL-os produkciója. Lepattanókból 3-ig jutott, gólpasszból 4-nél állt meg, és kiharcolt faultokból is 4-et jegyzett, kiegészítve 1 eladott labdával – ehhez 37 percre volt szüksége, ennyi idő alatt hozta a forduló legjobb magyar teljesítményét.

A KTE-s Kemal Karahodzsics is győztes csapatból érkezik, 17 ponttal (5/6 kettes, 1/1 hármas, 4/8 büntető). A gyűrű alatt 8-szor nyert lepattanócsatát, 5 kiharcolt faultja volt, 1-1 alkalommal szerzett labdát és osztott ki blokkot, illetve 2 eladott labda a negatív oldalra került, így 27 perc alatt 25 VAL-ig jutott.

A kezdo5.hu szakértője, Déri Csaba pedig Forray Gábort választotta a forduló mesterének.

"Három edzőn gondolkodtam, ott volt Csirke Ferenc, aki a legjobb játékosa nélkül győzött le egy nagy riválist, ott volt még Fekete Ádám, de ők mindketten sima győzelmet arattak és a választásom végül Forray Gáborra esett. Mégpedig azért, mert a KTE egy kiscsapat kis költségvetéssel, az Albát pedig nagyon erősnek tartom, mégis nyerni tudott a Kecskemét, ráadásul Forray remek munkájával. Egyrészt látszott a jó felkészítés, másrészt a meccs közben is folyamatosan változtatott, a második félidőre sok dolgot másképp csináltak és a győzelmük kulcsa abszolút a pick-and-roll játékuk megváltoztatása volt - természetesen az extra dobás mellett."