A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Kucsera és Plézer is utazik az Európa-bajnokságra

2019. július 11. csütörtök
 

Csütörtökön indul el Portugáliába az U20-as válogatott.

Július 12-és 21-e között a portugál Matosinhos városában kerül megrendezésre az U20-as B-divízós Európa-bajnokság. A Pór Péter által irányított magyar válogatott utazó keretébe két kecskeméti játékos, Kucsera Dániel és Plézer Gábor is helyet kapott, ők is ott lesznek tehát a Portugáliába tartó repülőgépen csütörtökön.

„Az edzőtábor elején sajnos volt egy sérülésem, ám miután felépültem, minden rendben volt, jól éreztem magam - mondta Kucsera Dániel. - Székesfehérváron volt a felkészülésünk, Forray Gábor és Váradi Kornél is dolgoznak más válogatottaknál, így végig kapcsolatban voltunk egymással. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországot képviselhetem az Európa-bajnokságon, nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem az utazó keretbe. Korábban még nem jártam Portugáliában, kíváncsi vagyok, hogy mi vár ránk. Azt hiszem, a csoportból való továbbjutás abszolút kivitelezhető. Vannak papíron nálunk erősebb és gyengébb ellenfeleink is, de minden csapat ellen a maximumot fogjuk nyújtani a siker érdekében.”

 

Plézer Gábor a Csehország elleni két mérkőzés alkalmával a magyar válogatott legeredményesebb játékosai között volt. Az első találkozón 11/3-as, míg a másodikon 10/3-as pontmutatóval zárt.

 

„Nagyon jól éreztem magamat az edzőtáborban - vélekedett Plézer Gábor. - Minden a tervek szerint haladt, sokat fejlődtem, s ami nagyon fontos, hogy jó közösség alakult ki. Mint ahogy mindig, a két Csehország ellen lejátszott meccsen is próbáltam magamból a legtöbbet kihozni. Nagyon örülök, hogy kijött a lépés, az egész csapatnak jól ment a játék. Forray Gáborral és Váradi Kornéllal is tartottam a kapcsolatot, ugyanabban a szállodában voltunk a felkészülés során, mindig váltottunk egymással néhány szót. Óriási megtiszteltetés, hogy a hazámat képviselhetem majd az Európa-bajnokságon, igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni. Szeretnénk továbbjutni a csoportunkból, s ez a cél reális lehet. Az ellenfelekről sok információt egyelőre nem tudunk, Oroszország talán egy kicsit kiemelkedik a többi csapat közül.”

A magyar válogatott július 13-án, szombaton Kucsera Dániellel és Plézer Gáborral a soraiban kezdi meg tehát Európa-bajnoki szereplését.