A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Négyes posztra érkezhet még játékos, Vukcsevics lehetőséget kap

2019. július 03. szerda
 

A KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője, Forray Gábor elégedett az eddigi igazolásokkal. Négyes posztra keres még egy játékost, de a klub lehetőségei és a piaci árak még nem egy szinten mozognak.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a nyár folyamán eddig három új játékossal bővült a KTE-Duna Aszfalt kerete. Révész Ádám Szegedről, Lewis Chester az Egyesült Államokból, míg Devaugntah Williams a macedón Kozuv Gevgelijától érkezik klubunkhoz.

„Révész Ádámnak elsősorban azt a szerepkört kell betöltenie, mint a korábbi években Molnár Mártonnak – kezdte Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője. – Róla azt gondolom, hogy egy nagyon jó szellemű játékos, igazi harcos, rengeteg plusz energiát tud vinni a pályára. A feladata az lesz, hogy a padról beszállva tehermentesítse Karahodzsics Kemalt. Utánpótlás kora óta ismerem, dolgoztunk is korábban együtt a nemzeti csapatnál. Vagány srácnak tartom, aki nem ijed meg a saját árnyékától. Nagy motivációval érkezik hozzánk, bízom benne, hogy tud élni a lehetőséggel.”

„Lewis Chester a korosztálya legnagyobb tehetségei között volt számontartva – tért ki a tréner a 21 esztendős irányítóra. – Azon az Európa-bajnokságon, amelyen keresztszalag-sérülést szenvedett, gyakorlatilag ő vitte a hátán a csapatot. A rehabilitációját tisztességesen végig csinálta, megvizsgáltuk, teljesen tünetmentes. Az elmúlt másfél évet Amerikában töltötte, ahogyan Révész Ádám, ő is hatalmas motivációval érkezik hozzánk. Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy egy felnőtt csapatnál próbálja ki magát. Persze rengeteg dolgot kell még tanulnia, de a tapasztalt játékosaink egytől-egyig segítőkészek. Ahogy nyilatkozta korábban, Wittmann Krisztián a példaképe, testközelből lesz lehetősége tanulni tőle. Molnár Dániel és Chester Lewis is meg fogja kapni a lehetőséget a mezőnyben, azon leszünk, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból és minél többet tudjanak segíteni a csapaton.”

„Devaugntah Williamsről vannak emlékeink, hiszen korábban ellenfélként már találkoztunk – mondta a vezetőedző a hátvédposzton bevethető amerikairól. – Figyeltem a karrierjét, kíváncsi voltam rá. Kiváló szellemű, agresszív, kifejezetten jó védőjátékos, akiben van pont. Igazi hátvéd, aki ha kell, fel tudja hozni a labdát, tud játszani pick and rollt. A személyisége abszolút beleillik abba a rendszerbe, amelyet az elmúlt évek során kialakítottunk Kecskeméten és amellyel továbbra sem akarunk szakítani. Elérkezett az az idő, amikor frissíteni kellett, hogy tovább tudjunk építkezni és ugyanolyan sikeresek legyünk, mint eddig.”

 

Türelmesnek kell lenni, ki kell várni a megfelelő pillanatot.

 

„Négyes posztra keresek még egy játékost. Van több kiszemeltünk is, de jelenleg a lehetőségeink és a piaci árak nem egy szinten mozognak. Ahogy telik az idő, egyre inkább realizálódnak az árak, amelyek egyelőre még a csillagos eget súrolják. Ez persze érthető, hiszen mindenki a legjobbat akarja magának. Türelmesnek kell lenni, ha jön egy jó lehetőség, azonnal le fogunk csapni. Voltak már olyanok, akikkel tárgyaltunk, de egyelőre még inkább kivárnak. Az átigazolási piac ezen szakaszában ez egy abszolút normális dolog.”

A 21 esztendős montenegrói irányító, Nikola Vukcsevics lehetőséget kap arra, hogy ő legyen az ötödik légiós.

„Az ötödik légiós szerepét a nyár folyamán Nikola Vukcsevics fogja betöltetni. Megkapja a lehetőséget, hiszen már két éve a felnőtt csapatnál van, ismeri a szisztémát. Jó szellemű játékos, a B-ligában már bizonyította tehetségét. A felkészülést vele kezdjük el, ha él a lehetőséggel, nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor még mindig van a kezünkben változtatási lehetőség.”

A munka mellett természetesen jut ideje a pihenésre is Forray Gábornak.

„A szezon végezetével jutott idő a pihenésre, de nyaralni még nem voltunk, hiszen a gyermekeink iskolába és óvodába járnak, az iskola végezetével pedig elkezdtem a munkát az U18-as válogatottal. Nagyjából tíz napot tudtam aktív pihenéssel tölteni, volt időm feltöltődni. A klasszikus nyaralásunk majd az Európa-bajnokság után lesz, a Szlovéniába, Portorozba utazunk. Ha vége a vakációnak, megyek a felnőtt válogatotthoz, majd elkezdjük a munkát Kecskeméten. Az évek során már hozzászoktam ehhez, a kétszer egy hét bőven elég a feltöltődésre. A semmittevés sokkal rosszabb, mintha az embernek állandóan van feladata. Persze nagyon fontos a pihenés is, a családomnak szüksége van rám, mint ahogyan nekem is rájuk.”