Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Nem tudtunk visszavágni a Sopronnak

2019. május 08. szerda
 

Négy ponttal nyert az SKC a Marko Djeraszimovicsot nélkülöző KTE-Duna Aszfalt ellen.

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 83-79 (18-13, 33-21, 12-26, 20-19)

Sopron: Lemar 22/6, Warner -, Supola 17/6, Dénes 6/3, Wiggins 11. Csere: Gordon 17, Molnár M. 10/3, Buzsáki -.

KTE: Green 17/6, Wittmann 14/6, Dimics 10, Dramicsanin 14/12, Karahodzsics 10. Csere: Mészáros 6/6, Kucsera 2, Molnár M. 6, Molnár D. -.

Dramicsanin büntetőivel indult a találkozó, majd Dimics volt eredményes faulttal együtt, a bónuszdobást sem hibázta el. Supola kettesével zárkózott a Sopron, a KTE-Duna Aszfalt lendületes kezdését azonban ez a kosár sem fogta meg, kicsit több, mint négy perc után 4-9 állt a táblán. Kezdte összekapni magát a Sopron, amely egy 9-0-s periódussal gyorsan magához ragadta a kezdeményezést (13-9). Kiegyenlített játék zajlott a pályán, két pont volt közte, amikor Supola triplája a gyűrűbe hullott, ez volt az utolsó találat a negyedben (18-13).

Újabb 9-0-s futást produkált a Sopron, a két csapat közti különbség pedig tizennégy pontra hízott (27-13). Wittmann törte meg a gólcsendet egy triplával, a hazaiak viszont nem riadtak meg, továbbra is magabiztosan támadtak. Valamelyest tudtunk faragni a hátrányból, Green sikeres távoliját követően 38-27 volt az eredmény, a félidő hajrája azonban Sabáli Balázs csapatának sikerült jobban, 51-34-es állással mehettek szünetre a felek.

 

Nagy fordulatot hozott a harmadik negyed, a huszonötödik perchez közeledve ugyanis igencsak elkapta a fonalat a KTE-Duna Aszfalt. Jól védekezett Forray Gábor együttese, s támadásban is pontos megoldások jellemezték a csapatot. Dimics 2+1-e után Mészáros és Dramicsanin is betalált kintről, majd Wittmann értékesített egy büntetőt, mindössze négy pont volt a differencia (55-51). Duplájára növelte előnyét a Sopron (63-55), Mészáros azonban újfent távolról volt eredményes, Green kosarát követően pedig 63-60 volt az állás, ezzel az eredménnyel fordulhattunk rá a záró felvonásra.

 

Újfent meglépett egy kicsit az SKC, Dramicsanin viszont nagyon jó pillanatban dobott egy hárompontost (70-65). Abszolút nyílt volt a mérkőzés, s bár a végig a hazai vezettek, de azt nem lehetett mondani, hogy a találkozó eldőlt volna. Végig ott volt ellenfele nyakában a KTE-Duna Aszfalt, azonban utolérni már nem tudta a Sopront. Másfél perccel a vége előtt Dénes állt bele egy triplába, a labda csont nélkül hullott a gyűrűbe (80-72), innen pedig már csak csodát bemutatva lehetett volna esélyünk. Bár az eredményen még sikerült kozmetikázni, végül 83-79-re nyert a Sopron.

Forray Gábor: - Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert. Dénes Gábor kosarával lett vége a mérkőzésnek, stillszerű egy ilyen szép karriert befejezni egy győztes találattal, gratulálok neki is! Egy legendás játékost veszít el a kosárlabda, de reméljük, hogy marad a sportág környékén, további sok sikert kívánok neki és a családjának a civil életben! Nem értem, hogy a második negyedben miért történtek azok a dolgok részünkről, amelyek történtek. Dekoncentráltak voltunk, ellenfelünk pedig megérdemelten épített ki egy nagy előnyt. Rendeztük a sorokat, visszajöttünk a meccsbe, de a negyedik negyedben a kulcsszituációkban hibáztunk. Az SKC jó döntéseket hozott, jött Dénes Gábor és bedobta a triplát. Gratulálok a közönségnek és a Sopronnak, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.