Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Nagyszerű győzelem a középszakasz nyitányán

2019. április 14. vasárnap
 

Újabb szoros végjátékot nyert meg a KTE-Duna Aszfalt, ezúttal ráadásul idegenben, a Zalakerámia ZTE KK otthonában.

Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt 87-91 (25-20, 20-23, 19-21, 23-27)

ZTE: Thompson 17/3, Gulyás 5/3, T. Green 25/6, Szabó 10, Agafonov 10. Csere: Doktor 8/3, Durázi 12/6, Bagó -, Kovács -.

KTE: Green 12, Wittmann 18/6, Djeraszimovics 18, Dramicsanin 16/6, Karahodzsics 12. Csere: Mészáros 5/3, Dimics 8/6, Molnár M. 2.

Zalaegerszegen kezdte meg középszakaszbeli szereplését az alapszakaszt a hatodik helyen záró KTE-Duna Aszfalt. Forray Gábor csapata az előző két mérkőzését megnyerte, míg a ZTE öt vereséggel a háta mögött várta a vasárnapi találkozót.

Jobban kezdte a találkozót a Zalakerámia ZTE KK, Bencze Tamás együttese bő két perc elteltével 9-0-ra vezetett. Green szerezte meg a KTE-Duna Aszfalt első pontjait, majd ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább kezdett kiegyenlítettebbé válni a játék. A negyed derekához közelítve mindössze egy pont volt az előnye a hazai együttesnek, amelynél hasznosan játszott a Doktor-Durázi duó. KTE-részről Djeraszimovics volt az, aki húzta magával a többieket, szép megmozdulásokat hajtott végre a rutinos játékos. Bár a negyed végén a ZTE vezetett 25-20-ra, nem volt sok különbség a felek között.

Wittmann kettesével zárkózott a KTE-Duna Aszfalt (25-22), ám egy 7-0-s hazai futás miatt időt kellett kérni Forray Gábornak (32-22). Jó hatással voltak a csapatra az edzői tanácsok, hiszen Dramincsanin triplája a többieknek is lendületet adott, nem sokkal később már csak négy pont volt közte (34-30). Egyenlíteni is sikerült, a félidő hátralevő részében pedig abszolút kiegyenlített volt a küzdelem, hiba szinte alig-alig csúszott a játékba. 45-43-ra vezetett a Zalaegerszeg a nagyszünetben.

A játék képe továbbra sem változott túlzottan, a ZTE-nél volt az előny, mi futottunk az eredmény után, a különbség viszont minimális volt. 51-51 után egy 8-0-s rohanással léptek meg Szabó Zsolték 59-51-re, ám ezúttal is felzárkózott a KTE-Duna Aszfalt. Dimics faultokat harcolt ki, hasznosan teljesített, Karahodzsics kosarát követően pedig már csak kettő volt közte (61-59). Djeraszimovics előbb egy 2+1-es akcióval hívta fel magára a figyelmet, majd Molnárnak adott nagy labdát, aki nem hibázta el a ziccert, immáron a KTE-Duna Aszfalt vezetett (62-64). Durázi dobhatott két büntetőt a túloldalon, mindkét kísérlet célba ért, 64-64-gyel jöhetett a záró felvonás.

 

Továbbra is nagy csata zajlott a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat birtokában volt az előny. Azt már lehetett érezni, hogy ezúttal is kiélezett végjáték elé néz a KTE-Duna Aszfalt, ahol ismét nüanszok fognak dönteni. Érdemes kiemelni, hogy 70-69-es ZTE-vezetésnél a játékvezetők a KTE-Duna Aszfaltnak ítélték a labdát, Wittmann Krisztián azonban nagyon sportszerűen jelezte, a játékszer bizony róla ment ki. Egy-egy pont volt a felek közti különbség, s úgy tűnt, 78-77-nél Dramincsanin triplája hozhatja meg a fordulatot, ám Thompson egyből egy 2+1-gyel felelt. Wittmann ugrasztotta el emberét, hárompontos-kísérlete csont nélkül hullott a gyűrűbe (81-83). Egy jó védekezés után Agafonov ellen fújtak sportszerűtlent, Karahodzsics értékesítette a büntetőket, pár másodperccel később Green is hasonlóképp járt el (81-87). Bár a ZTE mindent megtett azért, hogy hosszabbításra mentse a meccset, de a kezek nem remegtek meg, a büntetőket bementek, s a KTE-Duna Aszfal 91-87-es győzelmet aratott a középszakasz első mérkőzésén.

 

Forray Gábor: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A mérkőzés elején jól játszottunk, rendre megvoltak a helyzeteink, de egyszerűen ezeket nem dobtuk be. Nem estünk össze, nem egyénieskedtünk, hanem türelmesen és higgadtan járattuk a labdát. Védekezésben voltak hullámvölgyeink, de bizonyos periódusokban kimondottan jól működtünk ezen a téren. A koncentrációs hibáinkat egyből megbüntette a ZTE, kialakított egy tízpontos előnyt, de ekkor sem törtünk meg, hanem türelmesen ledolgoztuk a hátrányt. A kritikus pillanatokban jól döntöttünk, betaláltunk kintről. Bár a meccs vége izgalmasra sikeredett, de azt hozzá kell tennem, hogy két extra triplával jött vissza a ZTE, ezek bravúros dobások voltak. Boldog vagyok a győzelem miatt, köszönjük a szurkolóinknak, hogy Zalaegerszegre is elkísértek minket.