Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Drámai mérkőzés, hosszabbításos győzelem

2019. április 06. szombat
 

Óriási izgalmak közepette nyerte meg két ponttal az utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a KTE-Duna Aszfalt.

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 104-102 (26-25, 20-19, 24-30, 24-20, 10-8)

KTE: Green 17/6, Wittmann 14/9, Djeraszimovics 21, Dramicsanin 14/6, Karahodzsics 14. Csere: Molnár M. 10, Mészáros 5/3, Dimics 9/3.

Kaposvár: Ubilla 27/21, Johnson 26/12, Baki 11/9, Pustahvar 16/3, Hendlein 16. Csere: Halász 4/3, Harazin -, Markovics -.

Nem kezdődött jól a találkozó a KTE-Duna Aszfalt számára, a Kaposvár tizenkét ponttal meglépett (6-18). Akadtak hibák védekezésben, ám ahogy ment előre a mérkőzés, ezek a dolgok egyre inkább elavultak. Sikerült felzárkózni, Molnár Márton jól szállt be a mérkőzésbe, Dramicsaninnak is voltak fontos kosarai, 26-25-tel ért véget a negyed.

A második játékrész nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott, ott voltak egymás nyakában a csapatok. A vendégek részéről Ubilla volt az elsőszámú vezér, a palánkok alatt pedig Hendlein Roland végzett hasznos munkát. Közel teltház volt a Messzi István Sportcsarnokban, nagyszerű hangulat uralkodott a lelátókon. A nagyszünetben két ponttal, 46-44-re vezetett Forray Gábor együttese.

A második félidőt jobban kezdte a Kaposvár, sikerült is meglépnie. Hullámzó volt a játékunk, ám ugyanez elmondható ellenfelünkről is. Rasztko Dramicsaninnak faultproblémákkal kellett szembenéznie, már négy pötty világított a neve mellett a táblán. KKK-vezetéssel fordulhattunk a negyedik negyedre, 70-74.

Kiélezett csatát hozott az utolsó tíz perc is, lehetetlen volt megmondani, hogy melyik fél nyeri meg a mérkőzést. A hangjukat nem kímélő hazai szurkolók persze titkon bíztak benne, hogy a KTE-Duna Aszfalt hagyja majd el győztesen a pályát. Kezünkben is volt a meccs, ám Ubilla négy másodperccel a vége előtt egy bravúros triplával kiegyenlített, ezzel pedig hosszabbításra mentette a meccset csapatának. Dramincsanin kipontozódott, vele már nem kalkulálhatott a folytatásban Forray Gábor.

Ahogyan arra számítani lehetett, a ráadásban nüanszok döntöttek. Juan’Ya Green vette a hátára a csapatot, nagyot játszott az amerikai irányító. Mészáros Máté ezúttal is kiválóan védekezett, Karahodzsics Kemal a palánkok alatt adott nélkülözhetetlen stabilitást, Marko Djeraszimovics pedig hidegvérrel szerezte a kosarakat. Nagy csatában, óriási hangulat mellett 104-102-re megnyerte a találkozót a KTE-Duna Aszfalt, s a hatodik helyen fejezte be az alapszakaszt.