Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

A közönsége segítségével győzné le a KTE-Duna Aszfalt a TF-et

2019. március 07. csütörtök
 

Már-már állandó vendég Wittmann Krisztián négyhónapos kisfia a Messzi István Sportcsarnokban, kislánya pedig imádja, ha „apa” körbe viszi pacsizni.

KTE-Duna Aszfalt – Serco-TF-Budapest

Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00

Játékvezetők: Földházi Tamás, Rácz Zsolt, Mészáros Balázs dr. (Hartyáni Zsolt)

Pénteken újra hazai pályán szerepel majd a KTE-Duna Aszfalt, a magyar bajnokság huszonegyedik fordulójában az újonc, s egyben a tabella utolsó helyén álló Serco-TF-Budapestet látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban 18:00-kor.

„Számunkra nincs könnyű mérkőzés - vélekedett Wittmann Krisztián, a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. - A TF újonc és utolsó a bajnokságban, mindezek ellenére egy szervezett csapat. Amikor legutóbb idegenben szerepelt, legyőzte a Pécset egy ponttal, abszolút komolyan kell vennünk a pénteki találkozót. Úgy gondolom, hogy minden mérkőzésen csak saját magunkat tudjuk megverni, mostanában ez sűrűn sikerült. Bízom benne, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt megfelelően tudunk játszani és sikerül nyernünk.”

Javulni kell az előző meccshez képest.

„Számunkra nincs kötelező győzelem, pláne amiatt, hogy sokszor nem játszunk olyan jól, ahogy kellene. Persze hazai pályán egyértelműen mi számítunk esélyesnek. Ha tanulunk az előző meccsünkből és kijavítjuk a hibákat, akkor nyerni fogunk, ha nem, nagyon nehéz dolgunk lesz.”

 

Sűrű a program márciusban, szerdán például már újabb bajnoki vár a csapatra, de Wittmann Krisztián szerint ez a csapat hasznára válhat.

 

„Úgy érzem, számunkra jobb, ha sűrűn vannak a mérkőzések. Minél többet játszunk együtt éles helyzetekben, annál jobbak leszünk. Tavaly jól jöttünk ki a szoros mezőnyből, hiszen ötödikek lettünk, nagyon reméljük, hogy idén is minél előrébb tudunk végezni. Az előző szezonbeli szereplést megismételni nem lesz egyszerű, mi több, még nagyobb bravúr lenne, ha odaérnénk a felsőházba.”

Már nem csak Zorka, Olivér is a helyszínen buzdítja Wittmann-apukát.

„Ha jól emlékszem, Olivér a Szolnok ellen volt kint először a Messzi István Sportcsarnokban. Különösebben még nem izgatják a mérkőzések, hiszen általában egy félidőt alszik, egy félidőt pedig fent van, de örülök neki, hogy a helyszínen szurkol. Zorka imádja azt, amikor a meccs végén felveszem és körbe viszem pacsizni. Élvezi, hogy nyújtják neki a kezüket a szurkolók, amikor szeretne, velem jön. Remélem, hogy eljön az az idő is, amikor mindketten velem tartanak majd.”