Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Hatalmas győzelem Sopronban

2019. február 09. szombat
 

Drámai végjáték után, egy ponttal nyert a KTE-Duna Aszfalt egy közvetlen riválisa otthonában.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfal 72-73 (28-19, 19-21, 10-16, 15-17)

Sopron: Warner 13/3, Lemar 12, Takács 16/12, Dénes -, Gordon 16. Csere: Supola 5, Wiggins 5, London 2, Molnár M. 3/3.

KTE: Green 15/3, Wittmann 20/12, Dimics -, Dramicsanin 9/3, Molnár M. 4. Csere: Djeraszimovics 8, Karahodzsics 5, Mészáros 12/6, Kucsera -.

Változást eszközölt a kezdőcsapatban Forray Gábor, Karahodzsics Kemal helyett ezúttal Molnár Márton kapott lehetőséget centerposzton. Jobban kezdett a Sopron, másfél perc elteltével 6-0-ra vezettek a hazaiak, a KTE-Duna Aszfalt első pontjait Green szerezte meg (6-2). Az első negyed egyértelműen Sabáli Balázs együttesének szájíze szerint alakult, a jó dobóformát elkapó Takács vezérletével a tízet is átlépte a különbség (18-7). Kezdtünk éledezni, Dramicsanin dupláját követően Mészáros szerzett öt pontot (18-14), de egy 6-0-s periódussal megint magabiztos vezetésre tett szert az SKC, az első játékrész 28-19-cel ért véget.

Dramicsanin hárompontosára Supola válaszolt közelről, ám Djeraszimovics és Wittmann révén csökkentettük a hátrányunkat (30-26). Megint meglépett a Sopron (38-29), ám a kiválóan játszó Mészáros triplájával és Green tempójával feljöttünk négyre (38-34). Takács távolija után megint Mészáros villant, majd Karahodzsics sem hibázott, 41-38. A félidőből hátralevő három és fél perc alatt két pontot szereztünk, a hajrá így a Soproné volt, 47-40 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Warner tripláját követően újra kétszámjegyű volt a különbség, de Wittmann is higgadt maradt a túloldalon (60-53). Ott voltunk a Sopron nyakában, az igazi lendületet azonban Marko Djeraszimovics kosarai adták meg 55-48 után, a klubikon két dupláját követően Molnár Márton és Wittmann Krisztián is betaláltak, a 8-0-s periódus pedig 56-55-ös vezetést eredményezett. Bár Lemar még elsüllyesztett egy kettest, a KTE-Duna Aszfalt hat pontot faragott félidei hátrányából (57-56).

 

Ahogyan arra számítani lehetett, kiélezett csatát hozott az utolsó negyed. Felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a felek közti legnagyobb különbség három pont volt a záró felvonásban. 67-64-es soproni előnyél Wittmann szerzett gyors egymásutánban öt pontot, Warner viszont egyenlített. (69-69). Djeraszimovics mehetett büntetőzni, nem hibázott, Gordon viszont igen, csak egyet értékesített az amerikai (70-71). Greent faultolták, aki hidegvérrel küldte a helyére a megítélt két dobást, majd Warner zsákolt hatalmasat (72-73). Dramicsanin hagyott ki egy távolit, támadott a győzelemért az SKC, azonban Warnernek és Gordonnak sem sikerült a gyűrűbe juttatnia a labdát, a KTE-Duna Aszfalt így egy újabb drámai végjátékot követően örülhetett a győzelemnek.

 

Forray Gábor: - Már többször elhangzott az edzők szájából, hogy egy egypontos meccsen óriási szerepe van a szerencsének, ezért viszont meg is kell dolgozni. Tetemes hátrányból jöttünk vissza, két ellentétes félidőt láthattunk. Az első félidőben negyvenhét, míg a másodikban huszonöt pontot kaptunk. A Sopron az első félidőben frissebb és jobb volt, Sabáli Balázs nagyon jól felkészítette csapatát. Ellenfelünk tudta, hogy mit akarunk, mi nehézkesen, ólomlábbal dolgoztunk. Nagy erőfeszítésekre volt szükségünk, hogy egyáltalán meccsben tudjunk maradni. Az öltözőben megbeszéltünk egy-két olyan dolgot, amin változtatni kellett, ez hellyel-közzel sikerült is. Gratulálok a Sopronnak, azt gondolom, a bajnokság hátralévő részében sok mérkőzést fog még megnyerni. A közönség jó hangulatot teremtett, a két együttes kellemes estét szerzett. Nyilván minden hazai szimpatizáns azt szerette volna, ha nyer a csapata, de a sport ilyen, biztos vagyok benne, ha legközelebb ilyen szituációba kerülnek, akkor győznek, mint ahogy mondjuk a Körmend ellen is tették. Gratulálok a játékosaimnak, remélem, ez a siker a szünetre egy pozitív töltetet ad ahhoz, hogy felkészüljünk a ránk váró feladatokra. Köszönöm a szurkolóink támogatását, akik ilyen messzire is eljöttek és biztattak minket.