A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Nyerhető meccset buktunk el

2018. szeptember 29. szombat
 

Kemal Karahodzsics már a harmadik negyedben kipontozódott. Megvolt az esélyünk rá, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot, ezúttal azonban nem sikerült nyernünk Zalaegerszegen.

Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt 64–56 (19–16, 20–17, 8–11, 17–12)

ZTE: Ware 12/3, Thompson 13, Gliebov 11/9, Szabó 9, Agafonov 10. Csere: Kis -, Bagó 1, Papp 3/3, Doktor -, Durázi 2, Gulyás 3/3.

KTE: Green 15/3 Wittmann 3, Djeraszimovics 16, Dramicsanin 6/3, Karahodzsics 5. Csere: Dimics 9/3, Molnár D. -, Mészáros 2.

Kecskeméti részről Djeraszimovics szerezte meg a szezon első pontjait, de a ZTE fordított, s Ware vezérletével 7-2-re lépett meg. Gyorsan felzárkóztunk, a Djeraszimovics-Karahodzsics duó kiválóan működött együtt, utóbbi zsákolásával már mi vezettünk (9-10). Fordulatos volt a játék, mindkét oldalon voltak pontatlan megoldások, de ez talán még a szezon eleji forma számlájára írható. Az első játékrészt 19-16-ra nyerte meg a ZTE.

Dramicsanin triplájával egyenlítettünk, de a számunkra jól ismert Bernard Thompson elkapta a fonalat, kosaraival 23-19-re vezettek a hazaiak. Egy kis görcsösség volt felfedezhető a játékunkon, üres dobásokat rontottunk, illetve eladott labdák is akadtak. 28-23-as állásnál Wittmann 2+1-es akciójával két pontra jöttünk fel, ám rossz periódust kaptunk el, a Zete pedig kihasználta a hibáinkat, s kétszámjegyűre tornázta a különbséget (36-26). Green triplájával zárkóztunk, Ware viszont azonnal válaszolt (39-29). Az utolsó perc nekünk sikerült jobban, Dimics büntetői után Dramicsanin talált be közelről, 39-33-mal ért véget az első félidő.

 
Fotó: BB1.hu

Három zalaegerszegi ponttal indult a mérkőzés második fele, Green révén jöttünk közelebb ellenfelünkhöz (42-35). Továbbra is sok hibával játszott mindkét együttes, a harmadik negyedben mindössze tizennyolc pont született. Karahodzsics beütötte ötödik személyi hibáját is, rá tehát már nem számíthatott Forray Gábor a továbbiakban. 43-37-nél Dimics volt eredményes kintről, majd Green dobott be két büntetőt, Dimics újabb sikeres kísérlete után pedig hosszú idő után újra vezettünk (43-44). A hátralévő időben már nem találtunk be, a Zeténél Thompson és Agafonov viszont igen, így 47-44-es hátránnyal várhattuk az utolsó játékrészt.

 

Gulyás egy triplával növelte csapata előnyét (50-44), de nem törtünk meg, Djeraszimovics négy, míg Green öt pontot szerzett, a 9-0-s futásnak köszönhetően pedig 53-50-es előnyt alakítottunk ki, öt perc volt hátra a találkozóból. Mindössze három pontot szereztünk a hátralévő időben, s ez bizony kevés volt. A végjátékban Thompson vette hátára a Zetét, kulcspillanatokban talált be, többek közt neki köszönhetően 64-56-ra nyert a Zalaegerszeg.

Forray Gábor: - Az utolsó negyedig kiélezett volt a mérkőzés, akár mi is nyerhettünk volna. Meggyőződésem szerint az döntött, hogy az egész meccs folyamán rengeteg támadólepattanót szedett a ZTE, nem koncentráltunk eléggé, rengeteg kosarat kaptunk második szándékból. Ami megpecsételte a sorsunkat, az az volt, hogy a negyedik negyedben valaki mindig erőlködött, pedig ez nem jellemző ránk. Ha egyedül akarja eldönteni egy-egy játékos a meccset, az nekünk nem jó. Van egy rendszerünk, de ha ezt megbontjuk, az nem jó. Sajnos a végjátékban előfordult, hogy one man showban akartunk hősök lenni. Ez persze semmit nem von le a ZTE érdemeiből, amely megérdemelten nyert.