A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Hősies küzdelemben maradtunk alul

2018. május 26. szombat
 

A második félidő elején Wittmann Krisztián kipontozódott, rotációnk tovább szűkült, a csapat azonban egy percre sem adta fel. A szezonunk véget ért, ötödik helyen végeztünk, amely bravúros eredmény.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 70-63 (14-16, 18-16, 17-12, 21-19)

Körmend: Wright 3/3, Hollins 9/3, Ferencz 25/21, Csorvási 19. Csere: Fanning -, Horti 2, Bán -, Halász 2.

KTE: Pongó 9/6, Wittmann 3/3, Djerasimovic 20/3, Dramicanin 15/3, Karahodzic 8. Csere: Molnár D. 4, Molnár M. 4.

Mindent eldöntő, ötödik mérkőzés várt a KTE-Duna Aszfaltra és az Egis Körmendre, ugyanis a tét a négy közé jutás volt.

Már rögtön az első támadásunkból eredményesek voltunk, Dramicanin talált be távolról (0-3). Majd’ két percet kellett várni az első körmendi pontokra, Davis szerzett egy duplát (2-3). Egy gyors gólváltást követően Csorvási révén magához ragadta a kezdeményezést az MTE, majd Ferencz volt pontos középtávolról (8-5). Karahodzic pillanatai következtek, kétszer is betalált centerünk (8-9), Dramicanin kettesével pedig 8-11 állt a csarnok eredményjelzőjén. Ferencz tripláját követően Djerasimovic emberről eleresztett kísérlete célba ért (11-13), Wittmann pedig értékesített egy távolit (11-16). Volt még válasza a Körmendnek, a kiválóan játszó Ferencz triplája volt az utolsó említésre méltó momentum a negyedben (14-16).

5-0-val indította Antonis Constantinides együttese a második játékrészt, Pongó egyenlített (19-19). Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ellentétben a párharc eddigi mérkőzéseivel, amikor is a hazai fél gyorsan eldöntötte a lényegi kérdéseket. A negyed közepe tájékán jobban futott az MTE szekere, Halász közelijével kilenc volt közte (32-23), azonban az első félidő hajrája nekünk sikerült jobban. Djerasimovic volt eredményes, majd a következő akciónál egy 2+1-el hívta fel magára a figyelmet (32-28). Dramicanin kosara után Molnár Dániel verte meg emberét, a befejezést sem hibázta el, több pont már nem született, a nagyszünetben 32-32 állt a táblán.

 

Hollins és Ferencz triplái indították a találkozó második felét, majd Davis dobott be két büntetőt (40-32). Wittmann Krisztián beütötte ötödik faultját, csapatkapitányunkat tehát elveszítettük. 42-35 volt az állás, amikor Dramicanin, Molnár Dániel és Karahodzic is betalált, a különbség csupán egy pont volt (42-41). A játékrész vége a Körmendnek sikerült jobban, amely Csorvási vezérletével 49-43-as előnyre tett szert. Djerasimovic büntetőjével közelebb jöttünk, 49-44-gyel várhattuk a záró felvonást.

 

Újfent Csorvási volt eredményes, ám elkaptuk a fonalat, Djerasimovic pontjaival kiegyenlítettünk (51-51). 52-51-nél a vezetésért támadtunk, de eladtuk a labdát. Képtelenek voltunk betalálni, nem mentek be a dobásaink, a Körmend pedig tízpontos előnyre tett szert (61-51), három perc volt hátra. Bár a mérkőzés végére kozmetikáztunk az eredményen, a fordításra már nem volt esélyünk, végül 70-63-as vereséget szenvedtünk.

Véget ért a szezonunk. Egy olyan szezon, amelytől talán senki nem várta volna azt, amit végül hozott. Pongó Martin távozott, házon belül, fiatalokkal oldottuk meg a pótlását. Nem voltunk könnyű helyzetben, ennek ellenére sikerült bejutnunk a felsőházi középszakaszba, magunk mögött hagyva többek között a Paksot, a ZTE-t és a Kaposvárt. A rájátszásban hősiesen küzdött a csapat, ám végül 3-2-es összesítéssel alulmaradt a papíron jóval erősebb Körmend ellen.