Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Meghozta a szerencsét Orgona Gergő könyökvédője

2018. május 16. szerda
 

A játékos számára emlékezetes pillanat marad az első A-csoportos kosara.

Orgona Gergő 2017 nyarán érkezett Kecskemétre. A tizenhét esztendős játékos már ideigazolása óta a felnőttekkel készül, emellett pedig az utánpótlás mérkőzéseken is részt vett.

-Nagyszerűen érzem magam Kecskeméten, mindenki kedves velem, a csapatban pedig nagyszerű hangulat uralkodik. Az első pár hónap azért egy kicsit nehéz volt, hiszen új közegbe kerültem, de úgy érzem, sikerült beilleszkednem. A Bolyai János Gimnáziumba sport tagozatára járok, jövőre leszek végzős. Szinte minden időmet a kosárlabdának szentelem, magával a sportággal még 2008-ban ismerkedtem meg Szentesen, azóta tart a „szerelem”.

Orgona Gergő keményen dolgozott, s mint ahogyan az lenni szokott, a kemény munka meghozta a gyümölcsét: az Alba Fehérvár elleni, idegenbeli középszakasz-meccsen debütált a felnőttek között, majd kedden, Körmenden megszerezte első pontjait is az A-csoportban.

-Amikor Forray Gábor jelezte, hogy pályára fogok lépni, eleinte egy kicsit izgultam, ám amikor felmentem a parkettre, mindez elmúlt. Csak a játékra koncentráltam, élveztem minden pillanatát. A keddi play-off mérkőzésen is lehetőséget kaptam, sikerült is betalálnom, ez egy emlékezetes momentum marad számomra. Azt is láttam, hogy a csapattársaim is örültek, ami jól esett. Van egy könyökvédőm, amit a bal kezemen használok, ez mindig szerencsét hoz.

 

A KTE-Duna Aszfalt kedden 77-59-es vereséget szenvedett a Körmend elleni párharc első mérkőzésén, pénteken azonban lehetőség nyílik az egyenlítésre.

 

-Rossz százalékkal értékesítettük a kísérleteinket, ezért nem jött össze a győzelem. Pénteken azon leszünk, hogy ez ne így legyen, bízom benne, hogy sikerül nyernünk. Nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is, reméljük, hogy minél többen kilátogatnak majd a Messzi István Sportcsarnokba.

Orgona Gergő hozzátette, hogy bár nem sok szabadideje van, de ha teheti, filmet néz, vagy zenét hallgat. Kedvencei közé a vígjátékok tartoznak, de szívesen néz akciót is, míg a zenében inkább a külföldi rapet preferálja.