Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Nem volt esélyünk Körmenden

2018. május 15. kedd
 

Orgona Gergő az első pontjait, Kucsera Dániel az első tripláját szerezte meg az A-csoportban.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 77-59 (19-17, 20-15, 18-18, 20-19)

Körmend: Wright 9/3, Hollins 2, Ferencz 20/12, Davis 15/3, Csorvási 16. Csere: Fanning 13/9, Németh -, Halász -, Bán 2, Márton -.

KTE: Pongó 3/3, Thompson 6/3, Djerasimovic 10/3, Dramicanin 11/3, Karahodzic 4. Csere: Wittmann 7/3, Molnár M. 13, Kucsera 3/3, Fülöp -, Molnár D. -, Orgona 2.

A párharc állása: 1-0 a Körmendnek.

Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, eleinte képtelene voltunk betalálni. 10-0 állt már az eredményjelzőn, amikor Molnár Márton az ötödik percben megszerezte első pontjainkat, ám később jött a válasz Ferencztől - előbb egy tempót, majd egy hármast értékesített a Körmend kapitánya (15-2). Molnár Márton kiválóan szállt be a meccsbe, pontjaival bejöttünk tíz alá, (15-7), viszont a hátralévő időben már nem tudtunk betalálni, míg ellenfelünk kétszer is eredményes volt (19-7).

Karahodzic duplájával csökkentettük hátrányunkat (19-9), de Fanning távolról talált be a túloldalon (22-9). 24-11-es állásnál megráztuk magunkat, előbb Dramicanin dobott be egy büntetőt, Molnár Márton újabb kosarát pedig Djerasimovic 2+1-es akciója követte (24-17). Benne volt, hogy akár közelebb is férkőzhetünk az MTE-hez, azonban nem a kísérleteink nem mentek be. Többször is gyorsindításból szereztek kosarat a hazaiak, akik a tizennyolcadik percben már 37-17-re vezettek. Minimálisan csökkentettük a hátrányt a nagyszünetre, 39-22-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

 

Biztatóan kezdtük a találkozó második felét, Dramicanin szerzett büntetőkből öt pontot, tizenkettőre csökkent a hátrányunk (39-27). Fanning volt eredményes, majd Dramicanin távolról talált be (41-30), egy jó védekezés után pedig már azért támadtunk, hogy a különbséget tíz pont alá tornázzuk. Ez utóbbi nem sikerült, s bár egy ideig tartottuk magunkat tizenkét ponton, a játékrész vége a Körmendnek sikerült jobban, amely leginkább a remekül játszó Ferencz Csabának köszönhetően 57-40-re vezetett harminc perc után.

 

Az utolsó negyedben már nem volt esélyünk a fordításra, viszont egy percig sem adtuk fel a küzdelmet. A mérkőzés végén lehetőséget kaptak a fiatalok is, Kucsera Dániel először volt eredményes az A-csoportban távolról, míg Orgona Gergő megszerezte első pontjait a felnőttek között, ezzel kialakult a 77-59-es végeredmény.

Forray Gábor: - Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerte meg a találkozót. Ehhez azért mi is kellettünk, hiszen az első negyedben ránk nem jellemző módon, puhán, enerváltan mozogtunk. Húsz százalékkal dobtuk a kétpontosokat, nullával a triplákat, így azért nehéz nyerni, főleg egy jó csapat otthonában. A második félidőt kihoztuk döntetlenre, betaláltunk kintről. Azért bosszant a vereség, mert végig megvoltak a helyzeteink, viszont nem tudtunk betalálni. A sport ilyen, remélem, hogy a következő mérkőzésen majd betalálunk, és tudunk egyenlíteni.

Molnár Márton: - Az első félidőben sok ziccert hibáztunk, illetve a távoli dobásaink sem mentek be. A találkozó második felében már bementek a tripláink, viszont a hátrányt nem tudtuk ledolgozni. Megérdemelten nyert a Körmend, gratulálok neki, készülünk a következő mérkőzésre.