Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Idegenben is van esélyünk”

2018. május 14. hétfő
 

Wittmann Krisztián is dícsérte a fiatalokat.

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt

Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Körmend Városi Sportcsarnok, kedd, 18:00

Játékvezetők: Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes, Török Róbert

Már több ízben is írtunk arról, hogy a KTE-Duna Aszfalt hétvégén 84-67-es vereséget szenvedett Körmenden, azonban nem szabad elfelejteni azt, hogy a teljes játékidő 30%-át az U20-as keret tagjai töltötték a pályán. Három negyeden keresztül abszolút a mi akaratunk érvényesült, sokáig vezettünk, ám a végére fordítani tudott a Körmend. Wittmann Krisztiánt, az egyik legrutinosabb, legtöbbet tapasztalt játékosunkat kértük meg, hogy mondja el véleményét a fiatalok teljesítményéről.

-Abszolút megállták a helyüket, úgy terveztük, hogy ezúttal több lehetőséghez jutnak majd, ezt sikerült is megvalósítanunk. Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem vallottunk szégyent, még az utolsó negyedben is vezettünk. Azt kaptuk, amit vártunk, örülünk, hogy ilyen sokat pályán tudtak lenni.

Már az alapszakasz végén bizonyossá vált, hogy a KTE-Duna Aszfalt ott lesz a rájátszásban, hiszen a középszakaszt a felsőházban kezdhette el. Forray Gábor többször is hangsúlyozta, hogy ezt az időszakot arra használja majd az együttes, hogy minél jobban felkészüljön a play-offra. Nos, a play-off már itt is van a nyakunkon, nyugodtan kijelenthető, hogy ilyenkor szinte egy új bajnokság kezdődik.

-Egy mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk Körmenden. Ha a gyúrói stáb is elhozza a felszerelését, ami az utolsó mérkőzésen nem sikerült, akkor úgy gondolom, hogy minden adott lesz a győzelemhez - mondta nevetve csapatkapitányunk. -Van esélyünk idegenben is, ezt már többször bizonyítottuk a bajnokság során, ezúttal is szeretnénk nyerni.

 

Körmend nem a szomszédban van, nagyjából 340 kilométer, valamint három és fél órás buszút vár a csapatra.

 

-Hozzászoktunk már a hosszú buszutakhoz. Az lesz most nehéz, hogy pár nappal ezelőtt Körmendről jöttünk haza, most pedig újra oda megyünk. Tudtuk, hogy ez vár ránk a rájátszásban, ezzel együtt kell élnünk és meg kell próbálnunk nyerni.