Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Kecskemét nagy ugrás volt az életemben”

2018. május 11. péntek
 

Kucsera Dániel túl van az írásbeli érettségiken, elmondása szerint jól teljesített.

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt

Középszakasz, 10. forduló

Körmend Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Földházi Tamás, Minár László, Dr. Mészáros Balázs

MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

Kucsera Dániel tíz éve kezdett el kosárlabdázni. Már fiatal korában is termetesebb volt az átlagnál, szinte magától értetődő volt, hogy ezt a sportágat választja. 2014-ben Hernádról igazolt Kecskemétre, az utóbbi négy év pedig meghatározó volt számára.

-Egy kis faluból jöttem, Kecskemét nagy ugrás volt az életemben. Eleinte főképp az iskola miatt választottam ezt a várost, de ha most kellene döntenem, biztos, hogy az kosárlabda lenne a vonzóbb. Kiválóan érzem magam, tudásom legjavát ennek a csapatnak köszönhetem.

Fiatal kora ellenére Kucsera Dániel már alapembernek számított az idei szezon U20-as csapatában. Átlagban 27.8 percet töltött a pályán, amit alatt 6.6 pontot és 7.7 lepattanót jegyzett.

-Elég nehézkes volt a szezonom, hiszen nyáron, a válogatottban centert játszottam, de ősztől már inkább négyes poszton számítottak rám. Eleinte nem nagyon ment a játék, de a végére kezdtem belejönni. Talán jobb helyezést is elérhettünk volna, viszont a szoros meccsekből általában rosszul jöttünk ki. Remélem, jövőre még jobban összeállunk.

Dani számára mérföldkő volt az alapszakaszbeli Falco elleni, idegenben lejátszott meccs, ekkor debütált ugyanis az A-csoportban.

-Megmondom őszintén, nem igazán számítottam arra, hogy lehetőséget kapok. Amikor Forray Gábor szólt, hogy készülődjek, mert beállok, akkor egy kicsit elkezdtem izgulni. Felmentem a pályára, beleadtam mindent és megszereztem az első pontjaimat. Bár vereséget szenvedtünk, ezt a mérkőzést soha nem felejtem el, örök emlék marad.

 

A KTE-Duna Aszfalt szombaton Körmendre látogat, az utolsó mérkőzés következik a középszakaszban.

 

-Ez a találkozó tulajdonképpen már tét nélküli, az edzők azt mondták, hogy a fiatalok is lehetőséget kapnak, hogy megmutassák, mit tudnak. Annak ellenére, hogy már nem mozdulhatunk el az ötödik helyről, tudásunk legjavát akarjuk nyújtani.

Mozgalmas időszakon van túl Kucsera Dániel. Pénteken elballagott a Bolyai János Gimnáziumból, hétfőtől csütörtökig pedig megoldandó feladatok hada állt előtte.

-Az idei érettségi szerintem a könnyebbek közé tartozott. Úgy érzem, hogy magamhoz képest jól teljesítettem, legjobban a történelemtől tartottam, számomra az volt a legnehezebb, a legkönnyebb pedig a matek. A Neaumann János Egyetemre adtam be a jelentkezésemet, hiszen minimum egy diplomát szeretnék magaménak tudni. Ez azért fontos, mert egy sportolónál bármikor közbejöhet egy olyan sérülés, amely akár a pályafutásának is véget vethet.

Dani továbbá azt is hozzátette, hogy nincs túl sok szabadideje, ám ha éppen nem az iskolában vagy edzésen van, akkor a barátaival kapcsolódik ki, vagy hazalátogat a családjához.