Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Az Albához látogatunk

2018. május 01. kedd
 

Wittmann Krisztián és Kemal Karahodzic mesélte el, miként zajlik egy olyan nap, amikor a csapat idegenben játszik.

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt

Alba Regia Sportcsarnok, szerda, 18:30

Játékvezetők: Pálla Zoltán, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás

MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván

Négy nap alatt két bravúr - eképpen lehet röviden összefoglalni a KTE-Duna Aszfalt előző hetét. Szerdán a Körmendet győzte le a csapat hazai pályán (89-80), majd szombaton a kupaezüstérmes Falco ellen is sikerült nyerni (93-88) a Messzi István Sportcsarnokban. Egy hajszálnyival sem vár könnyebb összecsapás a játékosokra, hiszen a regnáló bajnok otthonába utazunk szerdán.

„Mindig jó a hangulat a csapaton belül, ez most sincs másképp. Legutóbb sikerült nyernünk Fehérváron, ha ezt most megismételnénk, az még nagyobb bravúr lenne. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, és ha úgy játszunk, ahogy tettük azt az előző két meccsen, lesz esélyünk a sikerre.” - mondta Wittmann Krisztián.

Minden csapatnak megvannak a maga utazási szokásai, csapatkapitányunk egy-két kulisszatitkot meg is osztott.

„Mindenki máshogy tölti el az időt, van, aki alszik, van, aki telefonozik és van, aki olvas. Amikor megállunk valahol, kávézni szoktunk, közben beszélgetünk. Ha messzebbre utazunk, akkor szokott lenni egy-két óra, ilyenkor pihenünk egy szállodában a meccs előtt. Most nem lesz szieszta, hiszen Székesfehérvár közel van, egyből a találkozó helyszínére megyünk.”

 

Kemal Karahodzic is elmesélte, nála hogyan telik egy olyan nap, amikor a csapat idegenben lép pályára.

 

„Együtt szoktunk reggelizni a többiekkel, iszunk egy kávét és elolvassuk az újságokat. Ebéd után van egy kis időnk pihenni, majd megiszunk még egy kávét és elindulunk a meccsre. A buszon filmezünk, játszunk, de Rastko Dramicanin például végigalussza a túrákat. Ha nyerünk, nagyszerű hangulatban telik a hazaút. Zenét hallgatunk, beszélgetünk, ilyenkor mindenki nagyon boldog, néha még egy-két sör is elfogy. Bízom benne, hogy szerdán is meglesz az okunk az örömködésre.”