A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Érvényesült a papírforma Szolnokon

2018. április 14. szombat
 

Bár vereséget szenvedtünk, hozzáállásunkra és küzdeni akarásunkra ezúttal sem lehetett panasz. Rastko Dramicanint kiállították, Marko Djerasimovic megsérült.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 88–77 (27–13, 23–20, 20–20, 18–24)

Szolnok: Perry 13/9, Vojvoda 4, Rudner 6/6, Ford12/9, Andric 14. Csere: Milosevic 14/6, Tóth Á. 13, Kovács P. 7/3, Browning 5/3, Polyák -, Tóth Z. -.

KTE: Pongó 13/9, Thompson 18/3, Djerasimovic 5, Dramicanin 5/3, Karahodzic 5. Csere: Wittmann 11/9, Molnár M. 9/3, Molnár D. 3/3, Horváth 8/6.

5-0-val indította a mérkőzést a Szolnok, az első pontjainkat Dramicanin szerezte. A nyitó játékrész egyértelműen a jóval esélyesebb hazaiakról szólt. A negyed derekáig jól tartottuk magunkat, Thompson hármasa után 9-5-öt mutatott a tábla. Ford távolija után Andric 2+1-es akciója következett, a különbség kétszámjegyűre nőtt (15-5). 19-5-nél majd’ háromperces kosárcsendet tört meg Thompson (19-6), s bár egyszer feljöttünk tizenkét pontra (22-10), végül 27-13-as Olaj-előnnyel jöhetett a folytatás. Rastko Dramicanint 25-12-es állásnál a játékvezetők két sportszerűtlen hiba miatt kiállították.

Perry értékesített két hárompontost a második negyed elején, részünkről csupán két Djerasimovic-büntető érkezett (33-15). Pongó triplájára Ford válaszolt a túloldalon, aki faulttal együtt szerzett kosarat (36-18). Az Olaj őrizte előnyét, a tizenhetedik percben pedig már húsz ponttal vezetett Tóth Ádám dupláját követően (44-24). Karahodzic négy, Horváth három, Thompson pedig két pontot jegyzett, 46-33-ra zárkóztunk, de a Szolnoknak sikerült jobban a negyed vége, amely végül 50-33-as vezetés tudatában mehetett a nagyszünetre.

 
Fotó: Szolnoki Olaj KK Facebook oldala

Nem lehettünk túl bizakodóak, hiszen Dramicanin után Marko Djerasimovicot is elveszítettük -bokasérülést szenvedett rutinos bedobónk. „Triplazuhataggal” indult a második félidő, nálunk Wittmann, az Olajnál pedig Perry és Milosevics értékesített egy-egy távolit (56-36). Állandósult a hazaiak nagyjából húszpontos előnye, a negyed második részében azonban elkaptuk a ritmust, Wittmann és Molnár Márton is eredményes volt kintről (64-58), majd Horváth szerzett öt pontot, közben két Tóth-büntető jött hazai részről (66-53). A játékrész vége újfent az Olajnak sikerült jobban, 70-53-mal várhattuk a záró felvonást.

 

Sokáig úgy tűnt, minden kérdés lezárult, 81-61-es Olaj-vezetésnél viszont egy 16-0-s szakaszt produkáltunk, nagyszerűen működött a védekezésünk, támadásban pedig kihasználtuk a helyzeteinket. Wittmann öt, Thompson és Pongó négy-négy, míg Molnár Dániel három pontot szerzett a meccs ezen szakaszában, teljesen nyílttá tettük a végjátékot, kicsivel kevesebb, mint három perc volt hátra (81-77). Perry közelije után Milosevics dobott egy hármast, mi pedig már nem tudtunk betalálni. A mérkőzés eldőlt, végül 88-77-es vereséget szenvedtünk, ám megint méltó partnerei voltunk egy bajnokesélyes együttesnek.

Forray Gábor: - Számomra a mi játékosaink is győztesek, hiszen vert helyzetből álltunk fel, senki nem gondolta, hogy egy méretes zakó nélkül távozik a Kecskemét, csak mi magunk. Elveszítettük a két kezdőjátékosunkat, illetve faultproblémákkal küszködtünk. Némi szerkezetváltást eszközöltünk a szünetben, ez remekül sikerült, a második félidőt megnyertük, szerintem magabiztosan. A meccset azonban négy negyedre játsszák, ebben a Szolnok bizonyult jobbnak. A jövőre nézve biztató számunkra, hogy ilyen tartásunk volt. Köszönjük a szurkolóink támogatását, hiszen a találkozó bizonyos periódusaiban jobban hallottam a kecskemétieket, mint a szolnokiakat, erre is büszke vagyok. Az Olaj természetesen jobb csapat, de számunkra az is nagy siker, hogy a legjobb együttesek ellen játszunk, és azoknak méltó ellenfelei tudunk lenni. A kitűzött céljainkat elértük, sok sikert kívánok a Szolnoknak és a saját csapatomnak is.