A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Bárki ellen lehet esélyünk”

2018. április 13. péntek
 

Wittmann Krisztián elmondta, hogy bár nem mi vagyunk a Szolnok elleni mérkőzés favoritjai, de a csapat mindent megtesz majd a győzelem érdekében.

Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt

Középszakasz, felsőház, 3. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Pálla Zoltán, Papp Péter, Boros Tamás

MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván

Szerdán este a tavalyi bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvárt láttuk vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. Az első félidőben kiválóan játszottunk, leginkább a mi akaratunk érvényesült, a mérkőzés második felében azonban bementek az Alba extra dobásai, végül 77-67-re nyertek Lóránt Péterék. Csapatkapitányunkkal, Wittmann Krisztiánnal beszélgettünk.

-Jól ment a játék az első félidőben, működött a védekezésünk, támadásban pedig kontrollálni tudtuk a mérkőzést. A második félidőben volt egy-két eladott labdánk, amelyekből könnyű kosarakat szerzett az Alba. Először csak kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Bementek a hármasaik, sajnos már nem tudtuk megfordítani a meccset. A támadással volt probléma, amiatt nem tudtunk visszafutni, és jöttek a könnyű kosarak.

Szombaton Szolnokon, a friss kupagyőztes csapat otthonában lépünk pályára. Az idei szezon során már háromszor is megmérkőztünk az Olajjal, s bár mindhárom alkalommal vereséget szenvedtünk, egyszer sem adtuk könnyen magunkat. Érdekesség, hogy a nagy négyes tagjai közül egyedül a Dragan Alekszics csapatát nem tudtuk még legyőzni.

-Bárki ellen lehet esélyünk. Legutóbb a Magyar Kupában találkoztunk az Olajjal, jó mérkőzést játszottunk, a negyedik negyed közepéig egál volt az eredmény. Nyilván nem mi vagyunk a favoritok ezen a találkozón, ráadásul Szolnokon nagyon nehéz nyerni. Megpróbálunk mindent megtenni a győzelem érdekében, ha jól fog menni a dobás és az Olaj esetleg egy gyengébb napot fog ki, akkor lehet keresnivalónk.

 

Nincs könnyű dolgunk a középszakaszban, hiszen túlzás nélkül kijelenthető az az állítás, miszerint minden csapat erősebb nálunk a felsőházban. Megkérdeztük Wittmann Krisztiántól, hogy mivel lenne elégedett a nyolc meccs után.

 

-Számunkra az a realitás, hogy az ötödik helyen végezzünk. Ezek a meccsek arra lesznek jók, hogy megszokjuk a ritmust az ilyen erősségű csapatok ellen. Természetesen mindent megteszünk a győzelemért, de elsősorban ez azt szolgálja nekünk, hogy megszokjuk a szerda-szombat ritmust.