A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Volt tartásunk Szombathelyen

2018. április 07. szombat
 

Becsülettel helytálltunk a Falco otthonában.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 87–74 (19–13, 27–24, 19–21, 22–16)

Falco: Govens 20/12, Perl 18, Váradi 7/3, Borisov 14/3, Taylor 10. Csere: Norfleet 7/3, Tóth N. 2, Pustahvar 9/3.

KTE: Pongó 6, Thompson 10, Djerasimovic 18/3, Dramicanin 6, Karahodzic 22. Csere: Molnár M. -, Wittmann 12/6, Molnár D. -.

Govens hármasa nyitotta a találkozót, Karahodzic szerezte meg az első pontjainkat. Pongó sikeres betörése után már nálunk volt az előny, majd főképp Djerasimovic gyors egymásutánban szerzett öt pontjának köszönhetően 11-6-ra vezettünk. Megtört a lendületünk, a Falco pedig egy 8-0-s futást produkált, vezetőedzőnk kénytelen volt időt kérni (14-11). Borsiov előbb egy triplát, majd egy duplát értékesített, Dramicanin törte meg a kosárcsendünket, 19-13-mal ért véget az első játékrész.

Govens távolijával folytatódott a játék, Karahodzic egy zsákolással válaszolt (22-15). Pustahvar pillanatai következtek, a fehérorosz játékos két támadás alatt öt pontot szerzett, a különbség pedig kétszámjegyűre nőtt (27-15). A Szombathely több, mint két percig nem tudott betalálni, eközben mi felzárkóztunk hét pontra (27-20). Perl és Váradi révén 31-20 állt a táblán, de nem adtuk fel, Wittmann hármasával és Djerasimovic 2+1-es akciójával öt pontra jöttünk fel (31-26). Újfent beragadtunk, a Falco kihasználta a hibáinkat, a nagyszünetre 46-36-os eredmény alakult ki.

 
Fotó: BB1.hu

Az első félidő végén Tóth Norbertet büntették a játékvezetők technikai hibával, a második elején Djerasimovic értékesítette az azért járó büntetőt. Thompson rázta meg magát, vezérletével feljöttünk öt pontra (48-43). Djerasimovic és Pongó duplája után már csak hárommal vezettek a hazaiak, Sekulovic időt kért (50-47). A különbség minimális volt, kiválóan tartottuk magunkat az alapszakasz második helyezettje ellen. Megint beragadtunk egy kicsit, a Falco tíz fölé tornázta vezetését (63-52), a negyed végére viszont csökkentettük hátrányunkat, 65-58-cal várhattuk a záró felvonást.

 

Ellenfelünk jól kezdte a negyedik negyedet, Norfleet közelijével 74-60-ra vezetett. Volt tartásunk, de esélyünk a fordításra már nem. Becsületesen helytálltunk az eddig bevehetetlennek bizonyuló Arena Savariában, 87-74-es Falco-siker született.

Forray Gábor: - Nem véletlen, hogy a Falco az alapszakaszban a második helyen zárt, makulátlan hazai mérleggel. Dicséret illeti a csapatomat, jól támadtunk, amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk. Sajnos a kinti dobásaink nem ültek, de ilyen a sport. Legutóbb jó százalékkal értékesítettük a triplákat, ma nem. A másik dolog, ami a vesztünket okozta, az a Falco tranzíciós játéka. Nem mentek be a dobásaink, leszedték a lepattanót és villámgyorsan átrohantak rajtunk. Végig vezetett ellenfelünk, megérdemelten nyert. Ha jobb dobóformát fogunk ki, lehetett volna egy kicsit szorosabb is a mérkőzés. Nem vagyunk csalódottak, nagy dolog, hogy itt lehetünk az első ötben, Magyarország négy legjobb csapata az ellenfelünk. A jövőt építjük, minden meccsen tanulunk, jó úton járunk. Sok sikert kívánok a Falcónak, illetve a saját csapatomnak is.