A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik”

2018. március 09. péntek
 

Forray Gábor azt mondja, ez a MAFC már nem az a MAFC, amelyik volt három-négy éve. Nehéz meccsre számít, de a cél egyértelmű.

MAFC - KTE-Duna Aszfalt

Gabányi László Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Török Róbert, Goda László

MKOSZ ellenőr: Gencsev Plámen

Nagyjából két teljes napja volt csapatunknak felkészülni a szombati, MAFC elleni, igen fontos találkozóra. Forray Gábort kértük meg, hogy mondja el, mire elég ez a rövidke idő.

-Csütörtökön mindenekelőtt a regenerációra fektettük a hangsúlyt, emellett videózás és taktika szerepelt a programban. Megbeszéltük a Jászberény elleni mérkőzés hibáit, amelyek a harmadik negyedben ütköztek ki. A negyedik játékrészben sikerült változtatni, mindössze tizenkét pontot kaptunk, közte két extra hárompontossal. Lehet, hogy én hibáztam abban, hogy nem sulykoltam eléggé a játékosokba, hogy mit is kellene csinálni. Viszont mindenki kiváló sportember, sajnos a sors megbüntetett minket, a végjátékban nem volt szerencsénk.

Ősszel hazai pályán 83-77-re győztük le szombati riválisunkat. Azóta viszont több változás is történt a fővárosi együttesnél, Jovica Arsics távozott, Garai Péter vette át a csapat irányítását. Előbbi inkább a kontrollált kosárlabdát képviselte, míg Garaival felszabadultabban játszik a MAFC. Kíváncsiak voltunk, hogy vezetőedzőnk szerint miben lesz más a mostani meccs, mint volt a novemberi.

-Abban mindenképpen, hogy Garai-mester stílust váltott, öltönyben jár a mérkőzésekre, olasz lett - mondta nevetve Forray Gábor. A viccet félretéve, ez a mostani MAFC teljesen más stílusú csapat. Jovica Arsics jól képzett tréner volt, keményen dolgozott a játékosokkal, talán túl keményen is. Nekik kvázi felüdülés a mostani szituáció, ez meg is látszik a teljesítményükön. Az edzés bennük van, viszont egy kicsit szabadabbjára vannak engedve, azonban mégsem annyira, mint ami eddig jellemezte Garai Péter csapatait. Néhány játékot megtartottak a szezon korábbi részéről. A célunk egyértelmű, nyerni szeretnénk. Szerintem van is rá esélyünk, viszont olyan rövidzárlat, amit legutóbb elkövettünk, az nem fér bele. Bízom benne, hogy sok néző lesz, a Gabányi László Sportcsarnok az utóbbi időben rendre megtelik, van egy különleges atmoszférája. Kikaptunk a Jászberénytől, de ezt az öltőzőben nem fogjuk fel a következő mohácsi vésznek. Ha megnézzük, hogy hol álltunk tavaly, és hol állunk most, nyomon követhető a csapat fejlődése. Egy éve azért harcoltunk, hogy becsússzunk a tízbe, most kis túlzással a felsőházért.

 

Vezetőedzőnk azt is elmondta, egy vád nem illetheti a csapatot, mégpedig az, hogy nem tenne meg mindent a győzelemért.

 

-Magyarországon sajnos gyakori hiba, hogy az emberek megszoknak bizonyos dolgokat, azokhoz pedig ragaszkodnak. A Jászberényre nem szabad csak úgy legyinteni, hogy „óh, Jászberény…”. A MAFC jó csapat, nem olyan, mint volt három-négy éve. Van négy légiósuk, Fodor Márton személyében egy volt válogatott játékos, aki igen jó formában van, az edző meghosszabbított keze a pályán. Egy komoly, markáns együttessel kell szembenéznünk, amely az életéért küzd, hiszen ha ellenünk nem nyer, akkor Isten sem menti meg a play-outtól. Nehéz mérkőzésre számítok, az első pár csapatot leszámítva abszolút kiegyenlített a mezőny. Azért van ennyi meglepetés, mert a pillanatnyi formák döntenek. Egyik nap valaki megver valakit hússzal, legközelebb pedig az adott fél ugyanennyivel kikap. Ez egyébként jó, hiszen így izgalmas a bajnokság. Ezelőtt pár évvel előre oda lehetett adni a helyezéseket, most azonban nem. Próbálunk az állandóságra törekedni, mindenkinek vannak rosszabb napjai. Azt gondolom, hogy egy vád nem illetheti meg a csapatomat, mégpedig az, hogy nem tesz meg mindent azért, hogy nyerjen. Ezek a játékosok kőkeményen dolgoznak, ami persze el is várható, hiszen profi sportolók. Soha nem látom azt, hogy valaki nem akar. Olyan van, hogy hibázik, hiszen az természetes, az esztergályos is hibázik. Én építkezem, rosszul tették be az ablakot, de kicserélték utána. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.