Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Pénteken kezdődik a Magyar Kupa

2018. február 15. csütörtök
 

Forray Gábor azt érzi, hogyha sikerül megnyernünk az első meccset, akkor érmet fogunk szerezni.

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK

Debrecen, Főnix Csarnok, péntek, 20:30

Játékvezetők: Cziffra Csaba, Kapitány Gellért, Farkas Gábor

MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Pénteken, a debreceni Főnix Csarnokban kezdetét veszi a 2018-as Zsíros Tibor Magyar Kupa, melyre csapatunk egy óriási bravúrgyőzelemmel hangolt. Szűk egy hete, nagy küzdelemben 79-75-re nyertünk a tavalyi bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár otthonában - Forray Gábort kértük meg, hogy értékelje a találkozót.

-Boldog voltam, büszke voltam a játékosaimra, hiszen amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani -mondta vezetőedzőnk. -Az egyik legnagyobb bajnokesélyes csapat otthonában nyerni nagy fegyvertény. A szüleim a mai napig Székesfehérváron élnek, külön öröm számomra, hogy most emelt fővel mehettek végig a lakók között, hiszen egy-egy vereség után ugratásszerűen mindig heccelték őket, hogy az Alba jobb, mint a KTE. Örültünk a győzelemnek, de most már nem foglalkozunk vele, hiszen történelem.

Pécs-Falco meccsel kezdődik majd a holnapi program, utána következik a ZTE-ASE, 18:00-tól az Alba és a Körmend mérkőzik meg egymással, végül a KTE-Szolnok találkozó zárja a napot.

-Már csak az lett volna nehezebb, ha az első körben az Albával játszunk, nagyon nehéz ágra kerültünk. Ennek is megvan azonban a szépsége, hiszen ha a másik ágra kerülünk, akkor meg azt mondják, hogy . Felkészültünk mind a védekezésre, mind pedig a támadásra. A rotációnk szűkebb, mint az Olajé, fontos lesz ellenfelünk tranzíciós játékainak megállítása, illetve a pick and rollok és a miss-matches szituációk levédése. A kizárásokra is oda kell majd figyelnünk, hiszen három hete leginkább amiatt kaptunk ki, hogy túl sok támadólepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak. Van bőven feladatunk, ha végre is tudjuk hajtani őket, még akkor sem biztos, hogy sikerül nyernünk. Meggyőződésem, hogy legutóbb csapatként jobban játszottunk, mint az Olaj, kritikus pillanatokban azonban az egyéni kvalitások eldöntötték a mérkőzést. Sok dolognak össze kell jönnie ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de egyértelműen ez a célunk.

Érdekesség, hogy mióta nyolccsapatos a kupadöntő (2014), azóta kétszer kvalifikáltuk magunkat, 2014-ben bronzéremnek, míg 2015-ben ezüstéremnek örülhettünk.

-Mindkét éremnek részese voltam, erre büszke is vagyok. Nem mennék bele az éremlatolgatásba, olvastam, hogy a fogadóirodák minket tartanak a legesélytelenebbnek. A sport azonban azért szép, mert vannak meglepetések, vannak csodák. Az egész szezon során azért harcolunk, hogy ezeket a sztereotípiákat megcáfoljuk, a papírformát pedig felborítsuk. Szeretnénk meglepetést okozni, az a megérzésem, hogyha az első meccsen nyerünk, akkor fogunk egy érmet szerezni.

 

2005-ben bronzérmet szereztünk a Magyar Kupában, 2006-ban pedig a kecskeméti kosárlabda történetének eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhettük, hiszen Pakson, 1500 néző előtt, heroikus küzdelemben, még Cory Bradforddal, Chad McClandonnal, Bojan Lapovval a fedélzeten 82-79-re az ASE-t, megszerezve ezzel a serleget.

 

Az alábbi linken megtekinthető a végjáték és a mérkőzés utáni ünneplés: https://www.youtube.com/watch?v=uCC5uAzx4OM