A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Visszavágnánk a Pécsnek

2018. január 11. csütörtök
 

Forray Gábor azt mondja, a szurkolóknak hatalmas szerepük volt a ZTE elleni győzelemben.

Pécsi VSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt

Lauber Dezső Sportcsarnok, péntek, 18:00

Játékvezetők: Pálla Zoltán, Boros Tamás, Kulcsár Tibor

MKOSZ ellenőr: Szabadvári János

 

A legutóbbi fordulóban, múlt héten pénteken igen emlékezetes győzelmet arattunk a ZTE ellen. Még nem is olyan régen érkeztünk meg a bajnokság feléhez, de sokan már a szezon legnagyobb meccseként emlegetik a Zalaegerszeg ellenit. Nem véletlenül, hiszen csapatunk óriásit harcolva, küzdeni akarásból csillagos ötösre vizsgázva nyert 85-75-re. Bár már önmagában a győzelem is szép volt, ami azonban még nagyobb örömöt okozott, az az, hogy huszonegy pontos hátrányt ledolgozva gyűjtöttük be a két pontot. A hangulat kiváló volt a Messzi István Sportcsarnokban, a játékosok és a szurkolók egy hullámhosszon pendültek.

 

Megkérdeztük Forray Gábort, hogy ő hogyan emlékszik vissza a mérkőzésre:

-Boldogok vagyunk, igazából magunknak tettük nehézzé a meccset. Dekoncentráltan és puhán kezdtünk el védekezni, a ZTE pedig annál sokkal jobb csapat, hogy az ilyet ne használná ki. Tetemes hátrányba kerültünk, azonban örülök, hogy ezt jól le tudtuk reagálni. Amit elterveztünk, azt végrehajtottuk, nem igazán kaptunk könnyű gólokat. Ezáltal leromlott ellenfelünk dobószázaléka, hiszen nem voltak tiszta helyzetei. Innentől kezdve a lélektani előny nálunk volt, a ZTE elkezdett kapkodni. Nagy szerepük volt a győzelemben a szurkolóknak is, hiszen régen tapasztalt, jó hangulat uralkodott a Messziben. Nem csak a B-közép, az egész csarnok szurkolt, ez a fiúknak nagyon sokat segített.

Pénteken, 18:00-kor Pécsen lépünk pályára. Egy fokkal sem lesz könnyebb dolgunk Csirke Ferenc együttese ellen, mint múlt héten.

-Megfelelően kell működnie a védekezésünknek, hiszen a Pécs nagyon agresszívan támadja a gyűrűt. Az egy az egy elleni védekezés lesz az alapvető feladat, fontos lesz a pick and rollok levédése is, illetve a visszarendeződés. Tulajdonképpen ez a kosárlabda három alapja, ezeket a PVSK jól játssza. Nincs más feladat, erre készültünk egész héten, megpróbáljuk megakadályozni ellenfelünk könnyű góljait. Ha felállt védelem elleni játékra tudjuk őket kényszeríteni, az talán nekünk kedvezhet. Emellett a védekezésük is nagyon agresszív, a kis faultokkal, lökésekkel együtt kell tudnunk játszani. Kellemetlen, masszív csapat a Pécs, egy percre se adja fel. Nehéz meccsre számítok, egyértelműen a PVSK az esélyes. Ha sikerülne a győzelem, akkor az egy óriási bravúr lenne.

A második fordulóban hazai pályán 73-72-es vereséget szenvedtünk hazai pályán, ez plusz motivációt jelenthet.

-Szeretnénk visszavágni, de ha hazai pályán nyertünk volna, akkor is a győzelem lenne a célunk. Az a meccs is hasonlóan indult, mint a ZTE elleni, hiszen majdnem hússzal vezetett a Pécs, onnan visszajöttünk, és volt, hogy nálunk volt az előny, végül egy ponttal kikaptunk. A PVSK az első pillanattól kezdve nagy hőfokon játszik, ha ugyanúgy kezdünk, mint legutóbb, akkor nehéz dolgunk lesz, hiszen ekkora hátrányból idegenben nem biztos, hogy vissza tudunk kapaszkodni.