A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Izgalmas meccsen, hosszabbítás után nyertünk Kaposváron

2017. december 16. szombat
 

Nagyon fontos győzelmet arattunk, csütörtökön a Falco ellen folytatjuk hazai pályán.

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 64–66, h.u. (13–22, 17–9, 22–22, 9–8, 3–5)

Kaposvár: Dunn 13/3, Tóth P. -, Ivosev 10, Hendlein 8, Spica 20. Csere: Baki 5/3, Evans 8/6.

KTE: Pongó 10, Thompson 15/3, Djerasimovic 13/3, Dramicanin 4, Karahodzic 13. Csere: Wittmann 7, Molnár M. 2, Horváth K. 2, Fülöp -.

Ahogy mi, a Kaposvár is iszonyatosan nehéz sorozatban van. A hazaiak immáron hét meccs óta nyeretlenek, mi pedig lélektanilag nagyon fontos győzelmet arattunk a csütörtöki, Falco elleni hazai mérkőzés előtt.

Kimondottan jól kezdtük a találkozót, az első negyedben egyértelműen uraltuk a játékot. Thompson után Dramicanin talált be, az első hazai pontokat a magyar útlevéllel is rendelkező Spica szerezte meg (2-4). Djerasimovic volt eredményes kintről, majd Ivosev is megszerezte első kosarát (4-7). Jó ritmusban támadtunk, a védekezésünk is működött, alig volt olyan támadásunk, aminek végén ne született volna kosár. Karahodzic is szépen mozgott, az ő duplái után kétszámjegyűre nőtt a különbség, majd Wittmann is eredményes volt (8-20). A negyed végére faragott hátrányából Fekete Ádám csapata, Hendlein büntetői zárták az első etapot, 22-13-ra vezettünk tízpercnyi játék után.

Jól kezdett a Kaposvár a második játékrészben, nekünk pedig nem igazán ment a játék a találkozó ezen periódusában. Dunn után Baki talált be, majd Spica és Hendlein is eredményes volt, részünkről közben csak egy Derasimovic-kettes jött (21-24), közben Forray Gábor időt kért. Úgy tűnt, használtak a vezetőedzőnk szavai, Pongó ziccerét követően Thompson is kosarat szerzett (21-28), de a nagyszünetre sikerült feljönnie a Kaposvárnak. Mindkét együttest a pontatlanság jellemezte, eladott labdákból és tiszta dobások elrontásából is akadt bőven. Ivosev zsákolásával háromra jött fel a KKK, majd Wittmann mehetett büntetőzni, de csak egyet értékesített, Evans triplájával pedig egy pontra zárkóztak a hazaiak. Volt még egy támadásunk, de nem sikerült betalálnunk, 31-30-ra vezettünk a nagyszünetben.

Abszolút kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed. Thompson szerzett gyors egymásutánban öt pontot (30-36), Hendlein és Spica kosaraival azonban zárkóztak a kaposváriak (34-36). Előbb Dunn, majd Evans köszönt be kintről, először vezetett Fekete Ádám együttese (40-38). Thompson újabb duplája után visszavettük az előnyt, de Baki higgadt volt a triplavonalon túlról (45-44). Hol mi, hol pedig a Kaposvár vezetett, érezhető volt, hogy szoros végjáték dönthet majd a találkozón. Djerasimovic ziccere zárta a harmadik játékrészt, 53-52-es vezetéssel várhattuk az utolsó etapot.

Igen kosárszegény volt a negyedik negyed, mindössze tizenhét pont született. Dramicanin kosarával növeltük előnyünket, Spica 2+1-es akciója után azonban újfent döntetlent mutatott a tábla (55-55). Wittmann dobott be egy büntetőt, majd Karahodzic és Horváth talált be, ezen a mérkőzésen az öt pontos előny nagynak számított (55-60). Evans közelijével zárkóztak a hazaiak, Spica kosara után viszont már csak eggyel vezettünk (59-60). Wittmann eladott labdája után Evans rontott el egy teljesen tiszta ziccert, nem sok volt már hátra, így faultolnia kellett a Kaposvárnak. Ivosev ütött oda Djerasimovicnak, ezzel ki is pontozódott. Derasimovic csak a másodikat dobta be, Spica egalizált a túloldalon (61-61). Hét másodpercünk maradt, támadhattunk a győzelemért, kosár azonban nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Egyértelműen az idegek csatája volt a ráadás, itt már egészen apró dolgok döntöttek. Dunn kosarával még a Kaposvár vezetett, Karahodzic duplájával egyenlítettünk. Hendlein dobhatott kettőt, egyet azonban elhibázott a rutinos erőcsatár, Pongó pedig kosárral fejezte be betörését (64-65). Nem tudott már betalálni a KKK, végül Wittmann állította be a 66-64-es végeredményt. Bár még volt egy támadásuk a hazaiaknak, Baki azonban elhibázta az újabb hosszabbítást érő dobást.

 
Fotó: delfinek.hu

Forray Gábor: Nagyon jó propagandája volt a kosárlabdának, hiszen a szurkolók számára izgalmas és érdekfeszítő volt a találkozó. Nem volt magas a színvonal, de mindkét csapat sokat tett azért, hogy nyerjen. Mi voltunk a szerencsésebbek, de keményen megdolgoztunk azért, hogy ez így alakuljon. Amit elterveztünk, azt védekezésben maradéktalanul meg tudtuk valósítani. Hatvannégy ponton tartottuk a Kaposvárt, belső poszton magasak és erősek, ez a fő erősségük. Ebben a tekintetben megfékeztük őket, nem tudtak annyi támadólepattanót és könnyű gólt szerezni, mint máskor. Utólag visszagondolva, felesleges volt izgulnom, bebizonyosodott az örökérvényű mondás. A feleségem felhívta Sörös Jenő ügyvezető urat, hogy hosszabbításban fogunk nyerni két ponttal. Gratulálok a Kaposvárnak, tiszta szívemből kívánom, hogy megtörjön a jég, én is voltam hasonló helyzetben. Látom, hogy keményen dolgoztak. Ma mi voltunk a szerencsések, de biztos vagyok benne, hogy megtörik nekik ez a rossz sorozat. Ilyen a sport, boldog vagyok, és köszönöm a fiúknak, hogy így küzdöttek.

 

Pongó Máté: Keményen Készültünk a Kaposvár ellen, ez mindkét csapatnak élet-halál mérkőzés volt. Szoros a bajnokság, szükség van ilyen bravúrokra is. Annak ellenére, hogy nem jönnek a KKK-nak az eredmények, még jó csapat. Az nyert, akinek szerencséje volt, egyik oldalon sem mentek a dobások. Fontos győzelem volt, keményen megdolgoztunk érte.