A legmerészebb álmaid is valóra válthatod!

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Tisztes helytállás Szolnokon

2017. december 01. péntek
 

Tizenkét ponttal nyert az Olaj.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 79–67 (18–15, 26–21, 15–15, 20–16)

Szolnok: Perry 18/12, Vojvoda 18/9, Ford 13/3, Milosevics 4, Tóth Á. 7. Csere: Kovács P. 7, Andric 5, Phillip 5/3, Polyák 2, Tóth Z. -.

KTE: Pongó 15/12, Thompson 9/6, Derasimovic 13/3, Dramicanin 9, Karahodzic 16. Csere: Wittmann 3/3, Horváth K. 2, Molnár M. -, Fülöp -.

Karahodzic duplája nyitotta a találkozót, majd Pongó is betalált, Perry szerezte meg az első hazai pontokat. Jól kezdtünk, eleinte inkább a mi akaratunk érvényesült, Karahodzic vezérletével 9-4-re léptünk meg. Vojvoda triplájával jött fel az Olaj, később szintén a válogatott hátvéd kosarával vette át a vezetést Alekszics csapata (14-12), végül Wittmann hármasa zárta a negyedet, 18-15-re vezetett a Szolnok.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a második játékrész is, bár meg kell jegyeznünk, hogy mi futottunk az eredmény után, viszont tetemesebb előnyt nem tudtak kidolgozni Kovácsék. Jó példa erre Perry távolija is (25-18), amire egyből jött a válasz Pongótól (25-21). Egyszer sikerült meglépnie tíz ponttal az Olajnak (36-26), de Thompson tripláinak köszönhetően visszajöttünk (36-32). A félidő hajrája Vojvodáéknak sikerült jobban, több eladott labdánk és kimaradt dobásunk volt, ezeket kihasználták a hazaiak, végül 44-36-os állásnál szólalt meg a nagyszünetet jelző duda.

5-0-s futással kezdtük a harmadik etapot (44-41), de Perry hármasa után lendületbe jött a Szolnok, újfent tíz volt közte (52-42). Nem adtuk fel, tovább harcoltunk, sikerült megint felzárkóznunk, Derasimovic kettesével már csak öt pont volt a hátrányunk (52-47). Állandósult ez a differencia, de a negyed végén Vojvoda klasszis triplájával nyolcra növelte csapata előnyét, 59-51-es eredménnyel fordulhattunk rá a záró felvonásra.

Ismét Perry kosara után jött lendületbe az Olaj, és bár próbáltuk tartani magunkat, de a hazaiak gyorsan le akarták rendezni a találkozót. Andric talált be, 75-57-re vezetett csapata, a végén még kozmetikáztunk az eredményen, de győzelmi esélyeink nem voltak. Tisztesen helytálltunk az egyik legnagyobb bajnokaspiráns otthonában, Horváth ziccerével alakult ki a végeredmény: Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 79-67.

 

Forray Gábor: Gratulálok az Olajnak, megérdemelten nyertek. Nem játszottunk alárendelt szerepet, a mérkőzés bizonyos periódusaiban méltó ellenfelek voltunk. A vereségünket Vojvoda és Perry klasszisa okozta, kritikus pillanatokban a semmiből dobtak extra hárompontosokat, ezek kicsit demoralizáltak minket. Jól védekezett a Szolnok, a nyomás hatására könnyed passzokat akartunk adni, amiket a zóna elvitt, ezekből pedig könnyű kosarakat kaptunk. Ezért alakult ki a nyolc-tíz pontos különbség, egyszer elmentek majdnem hússzal, de vissza tudtunk jönni. Egy percig nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, meg kell tanulnunk negyven percig koncentrálni. Ha ilyen komoly csapat otthonában tudunk így játszani, akkor a mi céljaink eléréséhez ez egy pozitív visszajelzés. Nem vagyunk boldogok, vesztesen hazamenni sohasem jó dolog, de azt gondolom, hogy ebből most lehet erőt meríteni és építkezni. Sok sikert kívánok a Szolnoknak!