A legmerészebb álmaid is valóra válthatod!

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Marko Derasimovic szerint nagyon fontos meccs vár ránk

2017. november 17. péntek
 

A bedobó beszélt az ASE ellen nyújtott fantasztikus teljesítményéről, az azt követő meccsekről, továbbá elmondta, hogy jó lenne nyerni a válogatott szünet előtt.

KTE-Duna Aszfalt – MAFC

Messzi István Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás

MKOSZ ellenőr: Dr. Valovics István

A Paks elleni győzelemből igen nagy részt vállaltál, huszonkilenc pontot szereztél úgy, hogy nem volt elhibázott mezőnykísérleted. Volt már ehhez hasonló teljesítményed?

Emlékszem hasonlóra, nagyjából tíz éve lehetett. Pakson csak a mérkőzésre koncentráltam, nem a százalékaimra. Amikor véget ért a meccs, akkor néztem meg a statisztikát, és láttam, hogy nem hibáztam.

Szép győzelem volt, utána viszont becsúszott két vereség előbb az Alba, majd a Jászberény ellen. Mit gondolsz, mik voltak a hibák?

Az Alba teljesen más csapat, mint amit a bajnokság elején mutattak. Visszatértek a sérültjeik, ez meg is látszik a teljesítményükön, elég csak megnézni a legutóbbi FIBA Europe Cup fordulót. Egy hónapja Székesfehérváron tizenkét ponttal kaptak ki a belga Spirou Charleroi-tól, szerdán huszonnéggyel verték őket idegenben. A bajnok ellen szerintem nem volt sok hibánk, Jászberényben viszont annál inkább. Az első félidő még rendben volt, de a harmadik negyed már nem igazán. Főleg a védekezésünk nem működött, harminc pontot kaptunk, nem voltunk elég agresszívak az egy az egy elleni szituációkban.

Milyen meccsre számítasz a MAFC ellen?

Három magasemberrel játszanak, felkészültünk arra, hogy mi a megfelelő védekezés és támadás ellenük. Nagyon fontos mérkőzés lesz a szombati, jó lenne nyerni a válogatott szünet előtt. Utána lesz három hetünk felkészülni arra, hogy jobb kosárlabdát játsszunk a szezon hátralevő felében.

 

Jovica Arsic csapata 2-6-os mérleggel a bajnokság tizenkettedig helyén áll. Mostanában egyre jobb formában játszanak, két hete tükörsima győzelmet arattak a Pécs ellen hazai pályán (95-65), legutóbb pedig az egyik legnagyobb bajnokaspiránst szorongatták meg, végül 88-77-es vereséget szenvedtek az Olajtól a Gabányiban. Bennet Davis szerzi átlagban a legtöbb pontot (17.1), de ebben a kategóriában Amin Hot (14.1) és William Neighbour (14.8) is jeleskedik. Lakosa Zsolt és Lakits András korábban Kecskeméten is játszottak, Misek Levente évek óta a fővárosi csapatot erősíti, Fodor Márton pedig nyáron érkezett a MAFC-hoz.