A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Jászberényben javíthatunk

2017. november 10. péntek
 

Rastko Dramicanin számára plusz motivációt jelenthet, hogy volt csapata ellen bizonyíthat.

JP-Auto-JKSE – KTE-Duna Aszfalt

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat, 18:00

Játékvezetők: Földházi Tamás, Balog György, Mészáros Balázs

MKOSZ ellenőre: Faidt Mihály

Forray Gábor: -Ismerem a Jászberény új légiósát, Remon Nelsont. Jó képességű játékos, egy igazi energiabomba. Mindössze százhetvenöt centiméter magas, de ehhez párosul egy erős fizikum, így nem nagyon lehet bevinni alsó posztra. Gyors, jól passzol, kintről is veszélyes, tavaly harmincöt százalékkal dobta a triplákat a lengyel bajnokságban, ami erősebb, mint a magyar, vele sokat nyert a Jászberény. Úgy készültünk, hogy játszani fog, ezért beszereztem róla minden információt, ám erre kevés az esély.

Rastko Dramicanin számára különleges lesz a szombati találkozó, hiszen korábban öt szezont játszott Jászberényben, a JKSE történelmének ikonikus alakja. Ilyen szituációban minden játékos egy kis extra motivációval lép pályára, bizonyítani akar volt csapata ellen. Gyorsan megkedvelték Kecskeméten is „Rasát”, aki egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy sokkal előrébb helyezi a csapat érdekeit, mint a saját teljesítményét. 11.2-es pontátlaga mellett a lepattanókat is szépen gyűjtögeti (5.5), gyorsan ment a beilleszkedése.

 

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szerdán három játékosunk is meghívót kapott a válogatottba, Wittmann Krisztiánra, Karahodzic Kemalra és Molnár Mártonra vélhetően pozitívan hatott a hír, ez nagy lökést adhat számukra a hétvégi bajnoki előtt.

 

A Szegedről távozó Nikola Lazic vette át nyáron a Jászberény irányítását, ám az eredmények eddig nem jönnek neki úgy, ahogy tavaly a Szedeáknál. 0-5-ös mérleggel a tabella utolsó helyén állnak csapata, kikaptak a Körmendtől, a Kaposvártól, a DEAC-tól, a ZTE-től, valamint a Szolnoktól. Két légiósától a negyedik fordulón után megvált szombati ellenfelünk, Robert Brown és Keron DeShields teljesítményével nem voltak elégedettek, helyettük jött Devante Wallace és Remon Nelson. Legveszélyesebb játékosuk az az Ismet Sejfic, aki tavaly már bizonyított Pécsen, idén pedig 14.2 pontot átlagol meccsenként. Két, korábban Kecskeméten is megforduló játékosa van a Jászberénynek, Miljan Rakic a 2014/15-ös szezonban játszott nálunk, míg Cseh György a 2010/11-es bajnoki kiírásban erősítette csapatunkat.