A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Magabiztosan nyert az Alba

2017. november 04. szombat
 

Szinte végig vezetve szerezték meg második győzelmüket Kovácsék.

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár 75–89 (19–23, 17–18, 21–25, 18–23)

KTE: Pongó Má. 2, Thompson 21/12, Derasimovic 12, Dramicanin 3/3, Karahodzic 14. Csere: Pongó Ma. 6, Wittmann 9/3, Molnár M. 8.

Alba: Hill 14/3, Simpson 32/15, Harris 9, Lóránt 9, Keller Á. 12/3. Csere: Kovács Á. 8, Fenner 3, Horton -, Keller I. 2, Filipovity -.

Jól kezdett a Fehérvár, talán ez meghatározta az egész meccset. Simpson négyből négy hárompontost értékesített, Keller Ákos is betalált kintről, tíz fölé nőtt a bajnok előnye. Kezdett javulni a játékunk, Thompson triplájával feljöttünk hatra, majd Karahodzic büntetői zárták a negyedet, 19-23 volt az állás.

Futottunk az eredmény után, de nem igazán tudtunk tapadni ellenfelünkre, Simpson továbbra is jól játszott. Állandósult a tízpontos differencia, de a félidő hajrája a miénk volt. Derasimovic büntetői után Wittmann dobott be egy hármast, öt pont volt a hátrányunk a nagyszünetben (36-41).

Harris volt eredményes, majd Derasimovic köszönt be kintről, 39-43-at mutatott a tábla. Újabb rossz periódus következett részünkről, amit Branislav Dzunics együttese jól használt ki, megint tízre nőtt az Alba vezetése, végül 57-66-os eredménnyel várhattuk az utolsó etapot.

Nem kezdtünk jól, a Fehérvár pedig meglépett (57-72). Molnár Márton duplájával még be tudtunk jönni tíz alá, ám jól reagáltak Lóránték, végül 89-75-re nyert a FIBA Europe Cupban is érdekelt Alba Fehérvár.

Forray Gábor: -Gratulálok az Albának, megérdemelten nyertek. Meghatározta a mérkőzést, hogy hogy szenzációsan kezdtek, négy tripla után Keller Ákos is eredményes volt kintről. Visszajöttünk, de az Alba erős csapat, most is igazolták, hogy számolni kell velük. Vannak olyan jók, hogyha ilyen ritmusba kerülnek, akkor nem engedik ki a győzelmet a kezükből. Gratulálok a játékosaimnak, mindenki megtett mindent.

Molnár Márton: -Az Alba extra hármasokkal indította a meccset, megléptek tíz ponttal. Félidőre valamelyest sikerült csökkenteni a hátrányunkból, utána viszont megint ellépett az ellenfelünk. Gartulálok nekik a győzelemhez.

Keller Ákos: -Gratulálok a csapatomnak, boldogok vagyunk, hogy a sok elveszített meccs után újra nyerni tudtunk. Két győzelmet arattunk zsinórban, remélem, hogy folytatódik a javuló tendenciánk. Trevis Simpson volt a vezérünk, az első negyedben négyből négy triplát bedobott, ez nagy lökést adott nekünk. Lendületbe jöttünk, megvolt az önbizalmunk, ennek köszönhető, hogy végig vezetve meg tudtuk nyerni a mai találkozót.

 

Braniszlav Dzunics: Azt gondolom, hogy egy kicsit jobban játszottunk, mint az utóbbi időben. Összeszedettek voltunk támadásban, ez eddig nem volt ránk jellemző. Nehéz meccs volt, de megérdemelten nyertünk.