A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Wittmann: boldog vagyok, hogy újra itt lehetek

2017. június 08. csütörtök
 

Mint azt tegnap a reggeli órákban közöltük, Wittmann Krisztián három év után visszatér Kecskemétre. Ennek apropóján beszélgettünk régi-új irányítónkkal.

Korábban öt szezont is lehúztál Kecskeméten, most három év után visszatérsz hozzánk. Milyen érzések kavarognak benned?

Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Amikor Szolnokra igazoltam, azt nem azért tettem, mert itt bármi is rossz lett volna, vagy esetleg rosszul éreztem magam. Nagyon vonzó volt a nemzetközi kupa, ki akartam próbálni magam. Akkor el is mondtam, hogy egyszer majd szívesen visszatérnék ide, örülök neki, hogy ez így lett.

Eközben kupát, bajnokságot nyertél az Olajjal. Milyen volt a Szolnokon eltöltött három szezon?

Ahogy te is mondtad, nyertünk kupát és bajnokságot is, viszont én inkább a nemzetközi szerepléseket emelném ki. Nagyon jó csapatok ellen játszottunk, szép sikereket arattunk, ez pedig nem sok magyar játékosnak adatik meg. Szolnokra mindenképpen pozitívumként gondolok vissza.

Tavaly nyáron oszlopos tagja voltál az EB részvételt kiharcoló magyar válogatottnak. Várod már a kontinenstornát?

Ez nem kérdés, mint ahogy mindenki, én is nagyon izgatott vagyok már. Hosszú út áll előttünk, július tizenkettedikén kezdjük el a felkészülést. Veretlenül jutottunk ki az EB-re, de Romániában sokkal erősebb csapatok ellen fogunk majd pályára lépni. Szerintem van esélyünk megnyerni egy-két meccset, ahhoz azonban hasonló teljesítményre lesz szükségünk, mint a selejtezőkön. Sőt, inkább még jobbra.

Ha nem éppen kosárlabda szerepel a programban, akkor mivel telik majd a nyarad?

Ha nem kosárlabda, akkor család. Szolnokon megszületett a kislányunk, Zorka, úgyhogy mostanában ő tölti ki a mindennapjainkat. Nagyon boldogok voltunk, amikor megérkezett közénk.

Mennyire nehéz összeegyeztetni az élsportot a gyerekneveléssel?

Nem nehéz, inkább furcsa volt eleinte. Zorka az első gyerekünk, szükségünk volt egy kis időre, mire megszoktuk az új helyzetet.

Ha vége az EB-nek, jönnek az új kihívások. Mit vársz a következő idénytől?

A csapat magja nagyjából együtt marad, voltak távozók, lesznek érkezők. A mögöttünk álló szezon második felére nagyon összeálltak a fiúk, szerintem jövőre nem kell majd ennyit várni erre. Biztos vagyok benne, hogyha jól teljesítünk, akár komolyabb célokért is harcolhatunk.