A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Forray Gábor elégedett a mögöttünk álló szezonnal

2017. május 29. hétfő
 

Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a 2016/17-es bajnokságról, a távozókról, az érkezőkről, a nyári programról, valamint a válogatottról.

Nem kezdtük jól a bajnokságot, viszont egy óriási hajrával bejutottunk a középszakaszba, onnan pedig szintén kiváló teljesítménnyel a rájátszásba. Ezek tudatában hogyan értékelné a szezont?

Összességében pozitívan. Sikerült bekerülnünk a rájátszásba, ahol azért bosszankodtam, mert az Alba elleni meccseken kétszer is győzelmi esélyeink voltak, de nem tudtunk élni vele. November környékén azonban szerintem senki nem gondolta volna, hogy májusban majd ezért leszek bosszús. Nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, ebben közrejátszott, hogy Ivosev a B33-as világbajnokságon vett részt, három hétig nem tudtunk meccset játszani. Pongó Martinnak arcidegbénulása lett, ezért nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit elvártunk volna tőle, az is benne volt a pakliban, hogy valamennyi időt ki kell majd hagynia. Ez beleszólt a légiósválasztásba is, kellett egy olyan játékos, akiben több pont van. Camphor inkább csapatember, nem „scorer” akire nekünk szükségünk volt. Middleton nem volt rossz játékos, de nem tudott beilleszkedni. Sokan azt mondták, hogy kapkodunk, de ez tévhit. Észrevettük, hogy változás kell, és minél hamarabb megpróbáltunk lépni. Djukanovic személyében megtaláltuk azt a játékost, akire szükségünk volt. Ivosev közben visszatért, de nem a megfelelő állapotban, idő kellett neki, míg visszarázódik a rendes kerékvágásba és fizikailag utoléri magát. Onnantól, hogy mindenki rendbe jött, kiegyensúlyozottá vált a teljesítményünk, bravúrokat hoztunk hazai pályán, gondolok itt elsősorban a Szolnok és a Körmend elleni győzelmekre. Volt olyan szériánk, hogy egymás után öt meccset játszottunk idegenben, két közvetlen riválisunkkal is meg kellett mérkőznünk, legyőztük a Paksot és a Vasast is. Újabb sérüléshullám jött, Ivosevnek és Djukanovicnak is ki kellett hagynia meccseket. Nem törtünk meg, minden meccsünk élet-halál kérdés volt, kvalifikáltuk magunkat a középházba, onnan pedig a playoffba. Magunk mögött hagytunk két-három olyan csapatot is, akiknek anyagilag sokkal jobb feltételei voltak. Megemelem a kalapom a játékosaim előtt.

Távozik a csapattól Ivosev, Djukanoivc, Mészáros és Hegedűs is. Mennyire lesz nehéz pótolni őket?

Nem egyénekre építünk, és ez így lesz a jövőben is. Nyilván kellenek az extra teljesítmények, mert ezek nélkül nem lehet meccset nyerni, viszont ha van egy stabil mag, oda sokkal könnyebb beépíteni játékosokat. Mindenkitől békében és barátságban váltunk el, a kapu nyitva áll előttük, ha úgy hozza a sors, hogy vissza szeretnének jönni Kecskemétre, hiszen egytől-egyig nagyon sokat tettek a klubért. Ivosev mögött két nagyszerű szezon van, megnőtt az ázsiója, magasabbak az igényei, ezt pedig sajnos mi nem tudjuk teljesíteni. Ránk évek óta az „addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” közmondás jellemző, továbbra is ez lebeg a szemünk előtt.

Lehet már tudni valamit az érkezőkről?

Egy magyarral és két külföldivel tervezünk. Egy rutinos, megbízható, kiválós magyar sportember fog érkezni, valamint közel állunk egy olyan játékossal a megállapodáshoz, aki pótolni tudja Ivosevet. 2-1-es posztra egy úgynevezett „combo-guardot” keresünk, vannak kiszemeltjeink, de azt sem merem kimondani, hogy nem Djukanovic lesz majd ez a játékos. Nagyjából készen van a keretünk, néhány simítás van már csak hátra.

Hogy zajlik majd a nyár, mi lesz a program?

Június végéig még edzünk, délelőttönként egyéni képzések vannak, itt próbáljuk javítani a hiányosságokat, délután pedig játék szerepel a programba. A hónap végén mindenki kap egyéni edzéstervet, amit a szabadság alatt teljesítenie kell. A felkészülés kezdetét nagyjából augusztus közepére titulálom, de ez függ majd a versenykiírástól.

Nyáron Ön irányítja az U20-as válogatottat, buta dolog lenne azt megkérdezni, hogy várja-e.

Természetesen nagyon várom, van bennem egy kis drukk is, hiszen először vagyok első számú edző válogatottnál. Mindent megteszünk majd a sikeres szereplés érdekében, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.